Problemă mare în ministere înaintea rotativei, semnalată de Chirieac. Ciuvică: De la Dragnea încoace se întâmplă acest lucru
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a semnalat o problemă din ministere, înaintea rotativei la guvernare din luna mai.

În luna mai ar urma să aibă loc rotativa la guvernare, iar Marcel Ciolacu să-l înlocuiască pe Nicolae Ciucă în funcția de premier al României. Bogdan Chirieac a spus, la emisiunea Miercurea Neagră, că angajații din ministere deja se confruntă cu incertitudinea privind viitorul Executiv și au început să refuze să-și asume decizii. La rândul său, Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice, a făcut câteva remarci pe marginea acestui subiect:

„Apropo de rotativă, înțeleg faptul că în ministere toată lumea nu mai semnează nimic, nu mai pune mâna pe nimic, nu mai face nimic, pentru că nu se știe dacă rămân sau pleacă la rotativa din mai. E o situație la care nu s-au așteptat, deși asta se întâmplă o dată la 4 ani când sunt alegeri. Cu 6 luni înainte, nimeni nu mai semnează, că nu se știe cine vine ministru, ce partid câștigă, poate nu mai trebuie, la achiziții nu se mai semnează pentru că se supără viitorul șef, la investiții tot așa, etc. Vedeți vreo soluție la treaba asta?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„În ultima vreme, acum pe bune, dacă ce spuneți e real, eu sper să nu fie, de la Dragnea încoace, adică în ultimii 7 ani, bă’ nene, am avut anul și guvernul. În ultimii trei ani am avut 3. Pe Orban, pe Cîțu, iar apoi pe Ciucă. Înainte au fost Grindeanu, Tudose, Dăncilă. S-au tot schimbat guverne. Dacă așa stă lumea când se schimbă guvernele, înseamnă că stă continuu. Nu cunosc problema asta, cu semnatul în ministere.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Rotativa 2023: Ce joc ar face PSD dacă refuză premierul. Palada, despre adevăratul pericol. ”În ritmul ăsta, n-o să scrie pe noi 30%”

Rotativa o să se facă, dar dacă nu o să se facă, nu o să se facă pe înțelegere cu domnul Iohannis și cele două partide. Dacă o fac, probabil vor schimba 1-2 ministere. Ce atâta agitație?“, a spus Mugur Ciuvică.

„Bine ar fi să le anunțe din timp, ca administrația să meargă înainte. Au de absorbit încă 9 miliarde de euro din fonduri europene, pe care dacă nu îi iau până la sfârșitul anului, îi pierd“, a spus Bogdan Chirieac.

„Pe ministrul de la fonduri nu-l schimbă nimeni, că e chiar bun înțeleg, se pricepe! Îl laudă și PSD-iștii. Înseamnă că o să rămână acolo“, a replicat Ciuvică.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Super-ideea lui Dragnea din 2016. Bulai: Toată populația își dorea chestia asta

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Scenarii privind coaliția de guvernare. Bulai: S-ar putea să fie anumite schimbări în ideea că se apropie anul electoral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel