Problemă MAJORĂ cu campania electorală. Tăriceanu: Suntem singura ţară în care se întâmplă aşa ceva
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Sursa: Facebook Calin Popescu Tariceanu
Sursa: Facebook Calin Popescu Tariceanu
Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE şi candidat pentru funcţia de primar general al Capitalei, a atras atenţia asupra unei probleme legată de campania electorală. 

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat faptul că legislaţia nu permite ca în timpul campaniei electorale candidaţii să se poată prezenta în faţa electoratului cu bannere, afişe şi alte astfel de materiale. 

"Şi datorită legislaţiei electorale complet neadecvate, care nu permite o adevărată campanie cu 30 de zile înainte de alegeri, trăim sentimentul că nu este campanie. Eu nu ştiu dacă cetăţenii au această percepţie a alegerilor iminente care sunt peste câteva zile. Cred că suntem singura ţară în care cu o lună înainte de campanie sunt interzise practic activităţile de afişaj stradal.

Al doilea lucru pe care vreau să-l subliniez este un specific iarăşi românesc: după cum aţi observat, s-a preluat modelul de la alegerile prezidenţiale din 2019. Candidaţii principalelor două partide – PSD şi PNL -  au refuzat dezbateri directe cu ceilalţi candidaţi. După modelul Iohannis la alegerile prezidenţiale. Campania electorală e o componentă a alegerilor. Alegerile reprezintă un exerciţiu democratic cu condiţia ca cei care sunt candidaţi să aibă posibilitatea să-şi prezinte în faţa electoratului programele, ideile şi aşa mai departe", a declarat, la DC News, Călin Popescu Tăriceanu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel