PRO România: ANES este foarte importantă. USR nu are dreptul să dărâme fără să fi construit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Purtătorul de cuvânt al formațiunii politice PRO România a explicat importanța ANES și a criticat demersurile USR.

Purtătorul de cuvânt al PRO România, Gabriela Podașcă, a transmis că ANES trebuie eficientizat, nu eliminat, și că USR nu are dreptul să dărâme dacă nu a construit nimic.

ANES este foarte importantă

PRO România a transmis un comunicat în care explică importanța Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, atât pentru victimele violenței fizice sau sexuale, cât și pentru România, care a aderat în 2014 la Convenția d e la Istanbul și este nevoită să aibă un astfel de organism.

„Ca și cum nu ar fi suficient că Guvernul ORBan taie-n disperare de la cei vulnerabili, partidul lui Barna propune desființarea Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES). Asta pentru că atunci când n-ai construit nimic în viața ta, e normal să vii să dărâmi fără să ceri un audit, fără să te uiți la scopul autorității respective, fără să analizezi impactul unei astfel de acțiuni. ANES există pentru că aproape 30% dintre românce sunt victime ale violenței fizice și/sau sexuale. ANES există pentru că în fiecare zi sunt reclamate, în medie, 100 de cazuri de violență domestică. ANES există pentru că ne-o cere Convenția de la Istanbul privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, tratat la care România a aderat în iunie 2014 și care precizează obligativitatea existenței unui organism coordonator", a transmis Podașcă.

Eficiența, o problemă a instituției

 

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al PRO România a recunoscut ineficiența actuală a agenției, pe care o pune pe seama numirii politice a conducerii.

„Avem o problemă de eficiență a instituției? Asta e deja altă problemă, cauzată de faptul că guvernul votat de USR a numit la conducerea ANES, pe criterii politice, o persoană cu zero experiență în domeniu. Iar atâta vreme cât ai o conducere incompetentă, n-ai de unde să scoți management eficient. Dar cred că cei de la USR știu asta, că o trăiesc intern pe propria piele. ANES trebuie eficientizat, nu eliminat!", s-a mai arătat în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel