Privatizarea CFR Marfă a eșuat. GFR nu a depus diferența de bani
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Privatizarea companiei CFR Marfă a eșuat, potrivit Antena 3 din, cauză că reprezentanții  GFR nu au depus, luni, cele 170 de milioane de euro pentru a intra în posesia a 51 la sută din acțiunile CFR. În aceste condiții, privatizarea companiei va fi reluată.

Gruia Stoica, proprietarul Grupului Feroviar Român (GFR), a declarat pentru Realitatea TV că va participa luni, la ora 15.00, la o nouă rundă de discuţii cu Comisia de privatizare din Ministerul Transporturilor şi cu ministrul Ramona Mănescu.

"Am cerut o nouă întâlnire la Comisia de privatizare, cu doamna ministru pe post de arbitru, ca să se consemneze exact ce obligaţii din contract au fost sau nu respectate de vânzător", a declarat Gruia Stoica.

Proprietarul GFR a spus că a făcut chiar astăzi o nouă cerere de desecretizare a contractului de privatizare, adresată ministrului Mănescu, "pentru a se vedea că nu am fost favorizaţi în niciun fel".

"Avem nevoie de o Hotărâre de Guvern pentru prelungirea termenului de plată, astfel încât Consiliul Concurenţei să îşi dea avizul. La ora 15 ne vom întâlni cu cei din Comisia de privazizare şi după aceea vă voi spune exact ce obligaţii a respectat sau nu statul român", a precizat Gruia Stoica.

 Potrivit lui Gruia Stoica, nu se pune problema ca GFR să nu aibă restul de 172 milioane de euro pentru achiziţia pachetului majoritar la CFR Marfă.

 Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a precizat, vineri, la Constanța, că privatizarea CFR Marfa va eșua dacă omul de afaceri Gruia Stoica nu va plăti, luni, la termenul stabilit, diferența de 170 de milioane de euro.

"Termenul de plată a diferenței de 170 de milioane de euro, de către GFR, nu mai poate fi extins peste ziua de luni. Cu alte cuvinte, privatizarea eșuează dacă nu se respectă termenul de plată din contract și procedura de privatizare se va relua", a declarat Mănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel