Privatizare HIDROELECTRICA. Borza: Vă spun în premieră absolută
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Remus Borza, deputat ALDE, a vorbit la DC News Live despre privatizarea Hidroelectrica, mai precis a unui pachet de 15% dintre acțiuni.

"Vă spun ceva în premieră absolută. Anul trecut, Hidroelectrica a înregistrat un profit record, în istoria companiei. Listarea este un eveniment major. Am discutat cu noul ministru al Energiei în sensul modificării strategiei de privatizare. În ultimii ani, profitul Hidroelectrica a fost de peste un miliard de euro. În 2012, Hidroelectica era decapilitalizată, era cea mai îndatorată companie din România. Acum este o altă situație. A reușit să-și plătească întreg pasivul. S-a capitalizat teribil de tare", a spus deputatul ALDE.

De ce se dorește capitalizarea Hidroelectrica

"De ce vrem să privatizăm Hidroelectrica? Am privatiza Hidroelectrica pentru a duce la bun sfârșit niște angajamente luate de statul român. (...) Astăzi face sens listarea Hidroelectrica, privatizarea unui pachet minoritar, doar în ceea ce privește punerea la adăpost a Hidroelectrica de influența nefastă a statului în managementului companiei. O companie listată se supune unor reguli mult mai stricte. Astăzi, statul român are nevoie mai mare de bani decât Hidroelectrica. Hidroelectrica stă pe aproape 500 de milioane de euro lichiditate", a mai zis salvatorul Hidroelectrica la DC News Live.

[citeste si]

Răspunsul integral îl găsiți după minutul 06:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel