Prisăcariu și Striblea, în război: "Un țânțar care mușcă lumea de fund"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
La scurtă vreme după ce a fost concediat de B1 Tv, jurnalistul Cătălin Prisăcariu s-a remarcat printr-un atac la adresa fostului său coleg, Cătălin Striblea, pe care l-a acuzat de "obediență" și "slugărnicie". Striblea i-a răspuns lui Prisăcariu tot printr-un articol publicat pe blogul personal, în care i-a recomandat să muncească, "căci altfel riști să rămâi doar un țânțar care mușcă lumea de fund".

"După ce a fost detașat în interes de serviciu în B1 TV, Cătălin Striblea m-a invitat de cîteva ori în emisiunea lui - scrie prisăcariu pe blog. Am refuzat de fiecare dată să particip: știam că sub tonul lui de pisicuț se ascunde, de fapt, un cățel obedient, ușor confuz cînd se iese din agenda prestabilită (tot în interes de serviciu) dar, în orice caz, ținut într-o lesă scurtă. Mă rog, astea-s plăcerile omului, deci nu le condamnăm, doar le descriem sec și jurnalistic.

 Striblea a început, însă, să-și dea cu adevărat măsura obedienței o dată cu  invitarea lui Ponta în studioul B1, după care s-a rutinat în slugărnicie cu același Ponta, dar prin telefon. Ultima oară cînd l-am văzut eu, Striblea asculta cuminte cum Ponta se lăfăia în propriul ego clamînd că a omorît marea evaziune fiscală, din care a adus la buget un miliard (de euro, dacă bine îmi amintesc) în plus. La auzul unei asemenea bombe, orice jurnalist ar fi sărit de pe scaun și ar fi întrebat: da’ cine erau marii evazioniști? da’ cum i-ați prins, așa, în secret? în ce domenii economice se făcea evaziunea asta de un miliard de euro? etc. etc. etc. Striblea, însă, n-a avut nici o tresărire, el doar a ascultat cu capul ușor înclinat, de parcă Ponta ar fi fost fix în fața lui și l-ar fi strivit cu personalitatea sa genială. În concluzie, Striblea bifase un nou moment penibil de umilință pentru patrie și partid", mai scrie Prisăcariu. (Articolul integral poate fi citit AICI)

Replica lui Striblea

”De când lucrez în presă m-am ferit să comentez sau să analizez prestațiile colegilor mei. Presa, mai ales cea de azi, e un lucru complet subiectiv. Am încercat să-mi fac treaba cât pot de bine și rareori am răspuns celor care mă critică. Cred că am făcut-o odată, când într-un studio mi s-a urat să mă îmbolnăvesc. Dar am făcut-o echilibrat și cumpătat, așa cum sunt. Criticile colegului Prisacariu merită însă un pic de atenție pentru că au trecut de pragul relației profesionale. Așadar:

1. Când vrei să faci muci pe cineva, te asiguri întăi că primul lucru pe care îl spui este adevărat. A fost o singură dată invitat în emisiunea mea, când a refuzat pe motiv de ”închidere de ziar”. Următoarele dăți când a fost sunat pur și simplu nu a răspuns la telefon. Ca să nu credeți că mi-a spus cumva lucrurile de le gândește.

2. A refuza să vii în principala emisiune a propriei stații este o greșeală. Aici, laolaltă cu colegii tăi, poți să susții ideile tale, poți să intri în dezbatere, poți să arăți împreună cu ei că ești puternic. Tragem împreună la aceeași barcă, iar adversarii noștri din piață au învățat asta, ei mergând la emisiunile colegilor". (Continuarea răspunsului dat de Striblea - AICI)


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel