Prinţul William şi Kate au vizitat o zonă montană din nordul Pakistanului, afectată de schimbările climatice
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Prinţul William şi soţia sa Kate au vizitat miercuri comunităţi dintr-o zonă montană din nordul Pakistanului pentru a vedea impactul devastator al schimbărilor climatice asupra acestei regiuni, au anunţat surse oficiale, relatează dpa.

În cea de-a doua zi a vizitei regale britanice în Pakistan, cuplul a ajuns în oraşul Chitral, unde erupţia frecventă a lacurilor glaciare a forţat mii de oameni să-şi părăsească satele în ultimii ani.

O destinaţie preferată pentru turiştii străini şi locali în trecut, oraşul situat pe vârfurile Hindukuş a fost lovit de inundaţii şi a fost afectat de eroziunea solului.

Ducele şi ducesa de Cambridge s-au întâlnit cu membri ai comunităţilor locale pentru a afla cum au supravieţuit schimbărilor climatice devastatoare, a declarat înalta comisie britanică din Islamabad.

Iniţial, cuplul regal trebuia să călătorească în oraşul Lahore, din estul ţării, dar planul a fost modificat în ultima clipă din cauza unor probleme legate de securitate, au declarat oficiali din Ministerul de Externe pakistanez.

William şi Kate au fost întâmpinaţi cu căldură la sosirea în Chitral şi au primit un veşmânt tradiţional şi o căciulă din blană, au arătat imaginile de televiziune.

Mama lui William, prinţesa Diana, a vizitat Chitral în prima ei călătorie în Pakistan, în 1991, şi a primit acelaşi veşmânt tradiţional din partea comunităţilor locale.

William şi Kate vor călători, de asemenea, într-o vale din Chitral pentru a se întâlni cu membrii unei comunităţi străvechi despre care se crede că ar fi urmaşii soldaţilor care au sosit în regiune cu legendarul Alexandru cel Mare. Populaţia kalash locuieşte în valea situată în apropierea graniţei afgane de secole

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel