Prințul Philip, fascinat de Delta Dunării. Afirmația neașteptată a Ducelui când a venit în România, în 2001
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Instagram / Royal Family
Foto: Instagram / Royal Family
Prințul Philip a rămas fascinat de Delta Dunării. Ce a putut spune când a fost în România.

Prințul Philip, acuzat de moartea Prințesei Diana. Scrisorile dintre ei au ieșit la iveală. Criză de nervi înainte de înmormântare: Duceți-vă naibii!

William și Harry, separați la înmormântarea Prinţului Philip. Decizia care ridică semne mari de întrebare. Cine va sta între cei doi frați 

În primăvara anului 2001, Prințul Philip s-a aflat în România la un summit de mediu, ocazie cu care a vizitat şi Delta Dunării. Prinţul a fost fascinat de minunăţia locului şi de varietatea păsărilor, în timp ce localnicii au fost uimiţi de naturaleţea Alteţei Sale.

Cartea de onoare a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării conţine o pagină albă pe care stă scris doar un nume: "Philip". 

"Iniţial mi s-a transmis că Alteţa Sa va avea la dispoziţie doar o jumătate de oră să viziteze Delta, dar a stat mai bine de o oră şi jumătate, fiind impresionat de diversitatea de păsări, Alteţa Sa fiind preşedintele Societăţii Regale pentru Protecţia Păsărilor", spune Virgil Munteanu, care la acea vreme era guvernatorul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării", arată adevărul.ro.

Regina Elisabeta, decizie radicală înainte de înmormântarea Prințului Philip. Încalcă protocolul pentru a-l salva pe Harry

Prințul Philip, surprins de Delta Dunării. Ce a spus când a vizitat-o

"A fost o onoare pentru mine să-i fiu oaspete şi ghid. L-am dus pe Canalul Şontea Nouă, care derivă din Canalul 36, acolo unde era o colonie mixtă de păsări, care era izolată. Era primăvară şi era un vacarm de sunet şi culoare. Specii diferite de păsări care erau în cuiburi, în copaci", a completat el.

Potrivit lui, Ducele de Edinburgh a rămas impresionat de biodiversitatea din România.

"Nu mi-am putut imagina că la o distanţă atât de mică de Londra există ceva atât de frumos", a exclamat atunci Prinţul Philip.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel