Prințul Harry, ținta unor critici dure, după dezvăluirile privind uciderea talibanilor. "Ar putea duce la represalii și atacuri de răzbunare"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Prințul Harry, ținta unor critici dure, după dezvăluirile privind uciderea talibanilor. "Ar putea duce la represalii și atacuri de răzbunare" / Foto: Sussex Royal
Prințul Harry, ținta unor critici dure, după dezvăluirile privind uciderea talibanilor. "Ar putea duce la represalii și atacuri de răzbunare" / Foto: Sussex Royal
Dezvăluirile Prințului Harry privind uciderea talibanilor generează reacții dure.

Dezvăluirile prințului Harry din cartea autobiografică au stârnit dezbateri aprinse. Cele mai dure critici i-au fost aduse pentru faptul că a mărturisit uciderea a 25 de "talibani", pe când era pilot de elicopter pe frontul din Afganistan, relatează Pro TV. Declarațiile sale au stârnit în primul rând furie în rândul talibanilor, dar și indignare din partea veteranilor armatei britanice.

”Domnule Harry! Cei pe care i-ai ucis nu erau piese de șah, erau oameni, aveau familii care așteptau întoarcerea lor", i-a transmis unul dintre liderii talibani aflați acum la conducere în Afganistan.

”Comentariile lui despre faptul că soldații britanici nu-i privesc pe adversari ca pe niște ființe umane, cred că asta i-ar putea întărâta pe unii să încerce poate un atac împotriva soldaților britanici de oriunde din lume, sau împotriva foștilor soldați britanici”, a declarat Richard Kemp, fost comandant al trupelor armate britanice în Afganistan.

Reacțiile au apărut după ce Prințul Harry a declarat într-unul din interviurile prin care și-a pregătit lansarea cărții numite "Spare", că a ucis 25 de "talibani" în Afganistan, unde el a participat la două misiuni în cei 10 ani petrecuţi în armata britanică. Mai grav, el a povestit că fusese instruit să-şi considere ţintele drept "piese de şah", ca să fie în stare să tragă asupra oamenilor.

"Ar putea duce la represalii și atacuri de răzbunare împotriva forțelor britanice și chiar împotriva prințului"

”Este greu de știut care dintre multele lucruri pe care Harry le-a spus ar fi cel mai dureros pentru anumite părți. Legat de partea cu talibanii, că ar fi ucis 25 de membri ai talibanilor, aceasta este probabil cea mai serioasă din punct de vedere obiectiv, deoarece ar putea duce la represalii și atacuri de răzbunare împotriva forțelor britanice și chiar împotriva prințului” a spus Richard Quest, jurnalist CNN.

”În rest, este o amestecătură de acuzații, emoții, bârfe obscene din familie. Și, pe de altă parte, când Harry spune că vrea împăcare, este foarte greu de văzut cum se poate întâmpla asta. Pot fi reparate anumite rupturi, pe termen scurt, dar adevărata durere este că el a dezvăluit conversații private, întâmplări private ale familiei regale și fiecare membru al familiei regale de acum înainte se va întreba inevitabil atunci când vorbește sau are de-a face cu Harry, dacă nu cumva conversația lor va apărea în următorul interviu, în următoarea mare dezvăluire. O fi spunând Harry adevărul, așa cum îl vede, dar vor exista consecințe, probabil nemaivăzute până acum", a mai declarat Richard Quest.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel