Prinţul Harry şi Meghan au mers în Nigeria să vorbească despre o problemă mai puțin discutată / Foto (Reuters)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Prinţul Harry şi soţia lui, Meghan, au luat parte vineri la ediţia inaugurală a unui summit despre sănătatea mintală, transmite Reuters.

Întâlnirea a avut loc la o şcoală gestionată de o organizaţie locală asociată cu fundaţia lor din Abuja, capitala Nigeriei, în contextul primei lor călătorii întreprinse în această țară din Africa.

Cuplul regal a fost invitat în Nigeria de către şeful Statului Major al Apărării. La Academia Lightway, administrată de un ONG sprijinit de Fundaţia Archewell, Harry şi Meghan au fost așteptați cu ovaţii şi întâmpinaţi cu dansuri tradiţionale. Ei au vorbit despre sănătatea mintală, o problemă marcată de un stigmat adânc în Nigeria.

'Prea mulţi oameni nu vor să vorbească despre asta pentru că este ceva invizibil. Este ceva în mintea noastră pe care nu-l putem vedea. Nu este ca un picior rupt, nu este ca o încheietură ruptă', a zis prinţul Harry.

Foto

'Fiecare persoană din această sală, cel mai tânăr, cel mai în vârstă, fiecare persoană are probleme de sănătate mintală. Aşadar, trebuie să ai grijă de tine însuţi pentru a putea avea grijă de alţi oameni', a mai zis prinţul Harry. Acesta a adăugat faptul că 'nu este nicio ruşine' să recunoşti acest fapt. La rândul ei, Meghan a spus că este onorată de invitaţia primită pentru a vizita Nigeria, în premieră. Kate i-a sfătuit pe elevi să nu sufere în tăcere.

'Asiguraţi-vă că aveţi grijă de voi înşivă şi asta începe cu sănătatea voastră mintală, vorbind cu adevărat despre toate lucrurile care vi se întâmplă', a adăugat Kate.

De asemenea, prinţul Harry şi Meghan au vizitat o clasă de grădiniţă. Atunci când a fost prezentată unui elev de 5 ani, cel mai mare din clasă, Meghan a zis că acesta are aceeaşi vârstă cu fiul lor, Archie, care a împlinit cinci ani pe data de 6 mai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel