Prințul Charles, felicitări pentru o asociație din România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
După ce o asociație din România a fost laureată la Premiile Europene pentru Patrimoniu, Prințul Charles a transmis un mesaj special. 

Prințul Charles a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia conferirii Premiilor Europene pentru Patrimoniu / Premiilor Europa Nostra 2020, la secțiunea „Educație, formare și conștientizare" pentru proiectul „Ambulanța pentru monumente", România.

Cea mai înaltă onoare a Europei în domeniul patrimoniului merge către 21 de inițiative exemplare din 15 țări europene (mai multe informații despre lista completă a laureaților se găsesc mai jos). Printre câștigătorii de anul acesta se află și Ambulanța pentru Monumente (România), proiect laureat la categoria Educație, Formare și Conștientizare.

„Criza COVID-19 a evidențiat cât de necesare sunt cultura și patrimoniul cultural pentru oamenii și comunitățile din Europa. Într-un moment în care sute de milioane de europeni sunt separați fizic, patrimoniul nostru cultural continuă mai mult ca oricând să ne aducă împreună. Câștigătorii Premiilor Europene pentru Patrimoniu / Premiilor Europa Nostra din acest an sunt exemple puternice, care ne inspiră și care contribuie cu adevărat la o Europă mai apropiată, mai unită și mai rezilientă", spune Mariya Gabriel, Comisarul European pentru Inovație, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret.

Iată mesajul transmis de ASR Prințul Charles:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel