Prințul Andrew va plăti daunele cerute de Virginia Giuffre. De unde vin fondurile
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook The Duke of York
Facebook The Duke of York
Prințul Andrew a plătit despăgubirile cerute de Virginia Giuffre în înțelegerea ce a luat locul procesului pentru abuz. 

Ducele de York a plătit acordul financiar către Virginia Giuffre și încheie oficial un dosar civil care a fost deschis în SUA, potrivit documentelor instanței, citate de BBC. Odată cu plata despăgubirilor, se pune capăt cazului de agresiune sexuală.

Suma care urmează să fie plătită de Prințul Andrew în acordul convenit luna trecută nu a fost dezvăluită publicului. Documentele instanței spun că fiecare parte „va suporta propriile costuri și taxe”. Au existat speculații cu privire la modul în care prințul Andrew și-ar putea permite acordul, care ar putea costa milioane de dolari.

De unde vin banii pentru despăgubiri

Au existat sugestii că ar putea fi folosite fonduri din vânzarea unei cabane de schi în Elveția, dar până acum vânzarea nu a fost finalizată, potrivit reprezentanților Prințului Andrew. O declarație a Trezoreriei, ca răspuns la o solicitare privind libertatea de informare, a exclus ca banii publici să fie folosiți pentru plata taxelor de decontare sau juridice.

Au existat sugestii că regina ar putea ajuta la plata sumei, folosind fondurile ei private, dar Palatul Buckingham a refuzat să comenteze.

Prințul Andrew regretă prietenia cu Epstein

Cele mai recente documente judecătorești arată că poate fi făcut apel, în conformitate cu termenii stabiliți între Prințul Andrew și Giuffre în februarie, care au oprit perspectiva unei confruntări în sala de judecată la New York. Când judecătorul de la curtea districtuală din SUA, Lewis Kaplan, va semna ordinul, această revendicare legală de înalt nivel va fi complet încheiată.

Acordul extrajudiciar nu a acceptat vreo răspundere, iar Prințul Andrew a respins mereu cu fermitate vinovăția sa în acest caz. Dar prințul a fost de acord să plătească o sumă nespecificată lui Giuffre și organizației sale de caritate pentru drepturile victimelor.

El a mai spus că „nu a intenționat niciodată să calomnieze caracterul doamnei Giuffre” și a recunoscut că aceasta „a suferit atât ca victimă a abuzului, cât și ca urmare a unor atacuri publice neloiale”. De asemenea, ducele s-a angajat să „își demonstreze regretul pentru asocierea sa” cu infractorul sexual Jeffrey Epstein.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel