Prințul Andrew, față-n față cu Regina Elisabeta. Acuzații-șoc în New York. Proces după 20 de ani
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook - The Duke of York
Facebook - The Duke of York
Prințul Andrew a ajuns la proprietatea Balmoral, a mamei sale, Regina Elisabeta. 

Prințul Andrew a fost văzut ajungând la Castelul Balmoral însoțit de fosta sa soție Sarah Ferguson - în timp ce se pregătea să o înfrunte pe regină la o zi după ce a fost dat în judecată la New York pentru că ar fi abuzat sexual victima lui Jeffrey Epstein, Virginia Roberts, scrie Daily Mail

Convoiul ducelui de York a făcut o intrare rapidă în proprietatea mamei sale, marți, 10 august, imediat după ora 18:00. Andrew, care conducea un Range Rover, a avut o expresie serioasă în timp ce ducesa de York părea să poarte conversație pe bancheta din spate.

Regina a ajuns în urmă cu o zi la Balmoral, acolo unde-și petrece, în mod tradițional, vacanța de vară. Este prima oară când Regina Elisabeta merge la reședința din Balmoral după moartea Prințului Phillip. 

Prințul Andrew l-a ignorat pe avocat


Vestea vine în contextul în care avocatul Virginiei Roberts Giuffre, victima lui Jeffrey Epstein, l-a acuzat pe prinț că „l-a ignorat” după ce ieri i-a fost intentată o acțiune civilă.

Potrivit experților juridici, prințul în vârstă de 61 de ani se poate confrunta în continuare cu un proces privind presupusele acuzații de abuzuri sexuale formulate de Roberts - chiar dacă nu va păși niciodată în America - și ar putea face față despăgubirilor de până la 100 de milioane de dolari dacă pierde.

Vorbind la Channel 4 News în această seară, 10 august, avocatul David Boies a susținut că Andrew și avocații săi s-au „împotrivit” cerințelor timp de cinci ani, dar a avertizat: „El mă poate ignora și o poate ignora pe Virginia, dar nu poate ignora procesul judiciar”.

„Ei doar au evitat complet, au refuzat să ofere orice explicație, refuză să se angajeze în discuții. Au refuzat chiar să răspundă la oricare dintre afirmațiile care au fost făcute într-un mod rezonabil”, a mai spus Boies. 

Un purtător de cuvânt al prințului Andrew a declarat pentru MailOnline în această seară că nu va exista „niciun comentariu” cu privire la procesul civil.

Acuzat de abuz sexual

O femeie din Statele Unite ale Americii care spune că a fost adusă în Marea Britanie la 17 ani, adică în 2001, pentru a se culca cu Ducele de York, Prințul Andrew, a intentat un proces civil în New York pe motiv de abuz.

Conform BBC, Virginia Giuffre, care a fost una dintre denunțătoarele abuzatorului Jeffrey Epstein, spune că a fost hărțuită sexual de Prințul Andrew atât în Londra, cât și în New York. Britanicul neagă vehement acuzațiile americancei. Procesul intentat de partea vătămată citează Legea victimelor din statul New York care le extinde dreptul victimelor de a da în judecată presupușii abuzatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel