Prințesa Sissi la Cetăţuia din Cluj-Napoca
Data publicării:
Autor: Cernamoriț Ana
WhatsApp
printesa sissi
printesa sissi

Bustul împărătesei Elisabeta a Austriei aşteaptă să-şi reia locul pe amplasamentul din zona Cetăţuiei din Cluj-Napoca. Sissi, considerată a fi una dintre cele mai frumoase femei ale vremii, a vizitat odinioară oraşul de la poalele Feleacului.

[caption id="attachment_208065" align="alignleft" width="310"] Foto: www.ziuadecj.ro[/caption]

Statuia originală a fost realizată în 1900, la puţin timp după moartea tragică a acesteia, o dată cu multe altele răspândite în întreg Imperiul Austro-Ungar. La Cluj, statuia împodobea o alee care lega Podul Elisabeta de Cetăţuie.

"E vorba, apoi, de o statuie feminină. Nu există deloc la Cluj statui de femei şi noi credem că şi doamnele, domnişoarele ar trebui să fie onorate în acest sens." a spus sculptorul Gergely Zoltán, conform realitatea.net.

Un alt motiv pentru care statuia ar merita să "revină" pe vechiul postament ar fi faptul că împărăteasa a vizitat odinioară oraşul. "Cu toţii am văzut filme, desene animate, am auzit poveşti cu Sissi. E o legendă, un personaj de basm, una din cele mai frumoase femei ale vremii căreia ar trebui să îi păstrăm amintirea", a explicat sculptorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel