Prinși în flagrant cu ursul braconat. Dosar penal pentru trei bărbați
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: IPJ Dâmbovița
Foto: IPJ Dâmbovița
Dosar penal pentru trei bărbați după ce au fost prinși în timp ce transportau un urs braconat. 

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni, împreuna cu paznicii de vânătoare, au surprins, în comuna Runcu, județul Dâmbovița, doi bărbați de 39 și 44 de ani, în timp ce transportau un exemplar din specia urs pe care l-ar fi braconat prin folosirea unei capcane neautorizate.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că cei doi ar fi fost ajutați la transport și de un alt bărbat de 74 de ani, conform unui comunicat de presă emis de polițiști. 

În cauză, oamenii legii au întocmit un dosar penal și efectuează cercetări sub coordonarea procurorului de caz pentru comiterea infracțiunilor prevăzute de art. 44 și art. 42 din Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006.

Conform, legii, constituie infracțiune de braconaj și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, accesul în fondurile cinegetice sau practicarea vânătorii cu capcane neautorizate, păsări de pradă și arcuri. De asemenea, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, transportul vânatului dobândit în condițiile art. 42 sau găsit împușcat ori tranșat în teren, comercializarea, naturalizarea și orice operațiuni privind vânatul sau părți ori produse ușor identificabile provenite de la acesta, dobândite fără respectarea condițiilor legii.

Un pui de urs, carne de urs şi capcane de prindere, descoperite la o percheziţie 

Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Maramureş au confiscat, în urma unor percheziţii domiciliare efectuate în oraşul Borşa, carne de urs, capcane de prindere şi un pui de urs, a informat, la începutul lunii iunie a acestui an, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Ionela Cozma.

Potrivit acesteia, poliţiştii au efectuat trei percheziţii domiciliare, la locuinţa şi dependinţele unui bărbat, de 59 de ani, din oraşul Borşa, în baza mandatelor emise de Judecătoria Vişeu de Sus.

"În urma verificărilor, au fost ridicate peste 40 de kilograme de carne, ce par a fi de vânat, un exemplar de interes cinegetic din specia urs, femelă, cu vârsta de aproximativ 4 luni, o capcană tip 'gură de lup', prevăzută cu lanţ şi ancoră metalică, precum şi alte bunuri. Puiul de urs a fost examinat de către un medic veterinar, fiind predat reprezentaţilor Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Maramureş", a precizat Ionela Cozma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel