Prins când îi dădea unui poliţist 500 de euro ca să-l scape de un dosar de agresiune sexuală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Bărbat trimis în judecată pentru dare de mită şi agresiune sexuală.

"Poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş a întocmit rechizitoriul, prin care a dispus trimiterea în judecată a unei persoane, inculpată pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi agresiune sexuală.

Astfel, la data de 28 aprilie a.c., ofiţerii de poliţie judiciară ai D.G.A. - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au prins în flagrant un bărbat care a oferit drept mită unui agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş - Secţia Rurală nr. 1 Gorneşti - Postul de Poliţie Sîngeorgiu de Mureş suma de 500 de euro, pentru a nu lua măsurile legale într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală. Agentul de poliţie a formulat un denunţ, în care sesiza faptul că persoana în cauză i-a promis o sumă de bani în scopul menţionat.

Ca urmare a denunţului formulat, ofiţerii S.J.A. Mureş, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au organizat acţiunea de prindere în flagrant, ocazie cu care inculpatul, în vârstă de 48 de ani, a fost prins în timp ce oferea agentului de poliţie denunţător suma de 500 de euro.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", informează Direcţia Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş.

Galaţi: Poliţist reţinut pentru luare de mită, după ce a fost prins în flagrant

Poliţiştii anticorupţie, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, au prins în flagrant şi reţinut un poliţist imediat după ce acesta a primit 400 de euro de la o persoană pentru a soluţiona favorabil cercetările într-un dosar de furt, informează, marţi, Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi.

Potrivit sursei citate, poliţistul, agent şef în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi - Poliţia Municipiului Galaţi - Secţia 5 Poliţie Galaţi, în timp ce era în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, având în instrumentare un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de furt, faptă săvârşită de către o persoană, i-a pretins acestuia şi a primit suma de 3.000 de euro în vederea soluţionării favorabile a dosarului penal.

În continuare, nefiindu-i soluţionat dosarul până la această dată, în urma discuţiilor dintre cele două persoane, s-a stabilit o nouă întâlnire pentru a discuta modul cum va fi soluţionat cazul penal. Cu această ocazie, poliţistul a acceptat suma de 400 de euro în vederea tergiversării cercetărilor în cadrul dosarului penal, în ideea de a indica un alt făptuitor faţă de care să se continue cercetările.

Lucrătorul de poliţie a fost condus în faţa procurorului de caz, iar în cursul zilei de luni, 23 august, suspectului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală dobândită, fapta pentru care este cercetat, precum şi încadrarea juridică a acesteia, fiind dispusă măsura preventivă a reţinerii, urmând să fie prezentat în cursul zilei de marţi Tribunalului Galaţi, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă în vederea clarificării cauzei sub toate aspectele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel