Principele Radu, la evenimentul 'Royal Afternoon' consacrat legăturilor economice româneşti - Foto
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 23 sep 2022, 12:14
WhatsApp
Principele Radu, la evenimentul 'Royal Afternoon' consacrat legăturilor economice româneşti - Foto Facebook Familia Regală a României
Principele Radu, la evenimentul 'Royal Afternoon' consacrat legăturilor economice româneşti - Foto Facebook Familia Regală a României
Principele Radu a participat la evenimentul "Royal Afternoon" consacrat legăturilor economice româneşti, organizat, pentru al doilea an consecutiv, de compania RSM România, specializată în servicii de audit, taxe şi consultanţă, a informat Familia Regală a României, într-o postare pe rețelele de socializare.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Camerei de Comerţ Româno-Britanice, ai Camerei de Comerţ România-Ţările de Jos şi ai Camerei de Comerţ Belgia-Luxemburg-România-Moldova.

Principele Radu a fost invitat la reuniune de Dan Schwartz, managing partner şi cofondator al companiei româneşti care face parte din reţeaua mondială RSM, cu birouri în 120 de ţări ale lumii, a precizat sursa citată.

Cu concursul Fundaţiei Regale Margareta a României, seara s-a bucurat de participarea a patru tineri muzicieni, bursieri ai Programului Naţional "Tinere Talente".Potrivit Casei Regale, cele şase vizite externe pe care Asociaţia Casa Majestăţii Sale le organizează anual pentru Custodele Coroanei şi Principele Radu includ, de fiecare dată, o componentă economică, atât pentru intensificarea investiţiilor şi a schimburilor comerciale dintre România şi ţări ale lumii, cât şi pentru consolidarea şi punerea pe hartă, în ţări ale UE, a comunităţilor locale româneşti. 

Citește și - Principele Radu - vizită la Chişinău; La ce evenimente a participat

Principele Radu a reprezentat-o pe Majestatea Sa Custodele Coroanei, la invitaţia Guvernului Republicii Moldova, într-o vizită la Chişinău, unde a participat la deschiderea celei de-a opta ediţii a conferinţei Moldova Business Week şi a vizitat Universitatea, informează Familia Regală, într-o postare pe Facebook.

La conferinţă, principele s-a întâlnit cu prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţă, şi a luat cuvântul în sesiunea de deschidere. La eveniment, a cărui gazdă a fost directorul general al Agenţiei pentru Investiţii în Republica Moldova, Marin Ciobanu, au mai luat parte şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks, ambasadorul Statelor Unite la Chişinău, Kent D. Logsdon, şi analistul politic Francis Fukuyama.

A fost prezent ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României la Chişinău, Cristian-Leon Ţurcanu. În a doua parte a zilei, principele consort a vizitat Universitatea din Chişinău.

Aici a fost întâmpinat de profesorul universitar Igor Şarov, rectorul instituţiei de învăţământ superior, şi s-a întâlnit cu un grup de profesori, cu care avut un dialog pe tema aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Familia Regală oferă anual studenţilor Universităţii din Chişinău Bursa Regele Ferdinand şi Bursa Regina Maria. Vizita la Chişinău este a paisprezecea efectuată de Familia Regală în Republica Moldova din anul 2005 până în prezent. Vezi articolul aici!

Citește și - Cum a ajuns principele Radu în familia Regală a României

Principesa Margareta, prima fiică a Regelui Mihai cu soția sa, principesa Ana de Bourbon-Parma, și principele Radu s-au cunoscut în anul 1994, în timpul unor acțiuni caritabile și s-au îndrăgostit unul de celălalt la înmormântarea lui Eugen Ionescu. După o relație de doi ani, s-au căsătorit pe 21 septembrie, în Elveția, la Biserica Greacă din Lausanne. Drept naș l-au avut, în prima parte a ritualului, pe Majestatea Sa Regele Mihai, iar mai apoi pe Regele Constantin al II-lea al Greciei. Pe 1 ianuarie 1999, a fost numit „print de Hohenzollern-Veringen” de către prințul Friedrich Wilhelm, numele său oficial devenind Radu Hohenzollern Veringen Duda.

Pentru că nu i-a fost repartizat prin decretul princiar, principele Radu nu are blazon. De asemenea, nu i-a fost acordat nici titlul de „Alteță”. În 2007, prin noul Statut al Casei Regale semnat de Regele Mihai al României în anul 2007, Radu a primit titlul de „Principe al României”, cu apelativul de „Alteța Regala”.

De unde se trage Radu Duda

Radu Duda, căci acesta este numele primit la naștere, s-a născut în anul 1960, în Iași, într-o familie de medici. În 1979 a absolvit studiile Liceului Internat Costache Negruzzi. A urmat apoi cursurile Universității de Artă Teatrală și Cinematografică din București, unde a fost admis pe locul al patrulea. Din anul 1984 și până în 1988, când s-a mutat în București, principele Radu a fost repartizat la Teatrul Municipal din Suceava.

Radu Duda a fost și actor

Radu Duda a jucat în mai multe piese de teatru și filme, atât în țară, cât și în afara ei. Printre țările în care s-a făcut remarcat se numără Franța, Belgia, Elveția, Luxemburg, S.U.A., Israel, Macedonia si Camerun. Printre cele mai cunoscute roluri ale sale sunt cele din piesa de teatru Titanic Vals a lui Tudor Mușatescu și cel din piesa Trei surori. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?