Data actualizării:
Data publicării:

Principe musulman convertit la creștinism: Dacă mă omoară, voi merge cu Hristos

Autor: Elena Didila | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pexels Alexandr Podvalny
Foto Ilustrativ/Pexels Alexandr Podvalny
Abdullah al-Sabah risca să fie executat din cauza unei înregistrări video în care afirmă că s-a convertit la creștinism și că respinge Islamul.

Este vorba despre principele Kuweitului, țară musulmană în care doar 4% din locuitori sunt creștini. Abdullah al-Sabah face parte din familia regală a acestui stat și, în ciuda educației pe care a primit-o și a faptului că toate rudele sunt musulmane, a decis să renunțe la această credință.

Principele țării arabe vorbește despre convertire într-o înregistrare difuzată de postul de televiziune creștin al-Haqiqa, scrie La Stampa.

Abdullah este conștient de faptul că ar putea fi omorât din cauza mărturiei sale, dar afirmă că în cazul în care va fi executat ”se va întâlni cu Iisus Hristos față în față”.

În înregistrare, prințul Abdullah a declarat: ”În primul rând, sunt pe deplin de acord cu distribuirea acestui fișier audio și acum declar că, dacă mă vor ucide din cauza asta, atunci voi apărea înaintea lui Iisus Hristos și voi fi cu el pentru veșnicie.”

Prin această afirmație, prințul își demonstrează conștientizarea soartei care îi este rezervată unui martir al credinței, conform doctrinei creștine. Canalul de televiziune a declarat că Abdullah este membru al familiei regale și că a renunțat recent la credința în islam și a devenit creștin, fără a preciza ce ramură specială a creștinismului a ales-o.

”Voi accepta orice îmi vor face, pentru că adevărul din Biblie m-a îndrumat către calea cea bună”

În fișierul audio, Abdullah vorbește despre grupurile islamice care câștigă alegerile din Egipt și declară: ”Comunitățile islamice au dorit întotdeauna să atace în diferite părți ale lumii, dar Dumnezeu a păstrat lumea și încă o protejează. Acesta este motivul pentru care am văzut recent apărând dezacorduri între grupurile islamice care se luptă acum între ele. Sunt pe cale să se împartă în continuare în grupuri diferite.”

Mohabat News, un site web creștin iranian care urmărește îndeaproape soarta minorităților creștine din Orientul Mijlociu și care a monitorizat declarația lui Abdullah, confirmă că această știre a fost publicată pe scurt de agențiile de presă arabe și, de asemenea, de agenția de presă de stat iraniană. 

Unele site-uri web independente cu înclinație șiită au negat informațiile și au citat un alt prinț kuweițian, Azbi al-Sabah, care a spus: ”Nu există nimeni cu acest nume în familia regală kuweitiană”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel