PRINȚUL CHARLES, DOCTOR HONORIS CAUSA al Universității București
Prințul Charles va primi titlul de DOCTOR HONORIS CAUSE al Universității București.
Ceremonia va avea loc, sâmbătă la facultatea de Drept în sala Aula Magna. La eveniment vor participa profesori ai universității precum și nume improtante din lumea culturală.
PRINȚUL CHARLES, DOCTOR HONORIS CAUSA. Prințul Charles se află într-o vizită în România.
Cât timp stă în România, prinţul Charles merge pe drumuri care cu greu ies din categoria uliţelor de pământ. Drumul dintre proprietăţile sale de la Micloşoara şi Viscri este impracticabil din cauza unui pod care este în pericol să se prăbuşească. Aşa că prinţul este obligat să ocolească 50 de kilometri, prin gropi umplute cu pietriş.
PRINȚUL CHARLES, DOCTOR HONORIS CAUSA. În Micloşoara, numai strada principală este asfaltată. Celelate drumuri nu sunt nici măcar pietruite, iar oamenii circulă cu bicicleta sau căruţa. Viscri se află la 70 de kilometri distanţă, însă cel mai scurt drum între cele două localităţi în care PRINȚUL CHARLES vine an de an trece peste un pod de lemn vechi de peste 60 de ani.
Oficial, acesta a fost închis pentru că nu mai este sigur. Dacă localnicii îşi riscă viaţa şi trec în continuare aici, Alteţa Sa Regală nu îşi permite acest lucru. Aşa că face un ocol de 50 de km pe un drum plin de gropi şi denivelări.
„Prinţul cum să treacă aici, nu trece aici, că prințul e prinț şi nu trece pe aici", comentează un localnic.
Bihari Edomer, primarul comunei Aita Mare, mărturisește: „Încă din 2008 când am ajuns primar, am cerut acest lucru ca să fie podul reparat, dacă se poate, sau să fie făcut un pod nou".
Din Micloşoara până la Viscri, PRINȚUL CHARLES parcurge un drum de 120 de kilometri. Şi ajunge într-un sat în care drumul principal este pietruit în mare parte. Autorităţile locale nu au avut bani să reasfalteze şoseaua şi s-au mulţumit să umple gropile mai mari.
„Nu repară, pun peteci peste peteci şi nu durează o lună două şi iar pun", spune un localnic.
„Pe drumul judeţean nu s-au făcut reparaţii capitale cam de 15 ani. În ficare an se fac micile reparații", recunoaște Rudolf Bela, viceprimarul comunei Belin.
Autorităţile locale se gândesc că singura lor salvare sunt banii europeni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News