Primul Război Mondial. Cum a devenit România importantă pentru toată lumea
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Primul Război Mondial
Primul Război Mondial
Istoricul Alin Ciupală, prezent în cadrul interviurilor DCNews , a declarat că România a avut un rol foarte important în cadrul Primului Război Mondial datorită rezervelor petroliere, exploatări pe care britanicii le-au distrus, iar germanii le-au repus în funcțiune.

''Rolul României începe să fie evaluat la o scară mult mai largă în momentul în care, în joc, sunt aduse rezervele de petrol ale României pentru că Primul Război Mondial este un război hipertehnologizat, iar forța motrice care pune în funcțiune această tehnologie militară este petrolul. De aceea România devine importantă pentru toată lumea, atât pentru Puterile Centrale, cât și pentru Puterile Antantei. 

Lordul Thompson - distrugere câmpuri petrolifere

Britanicii sunt cei care vor coordona neutralizarea, distrugerea exploatărilor petrolifere, mai ales a celor de pe Valea Prahovei, în timpul retragerii. Lordul Thomson, prietenul Martei Bibescu, a coordonat distrugerea câmpurilor petrolifere. Numai că, în timpul ocupației, germanii vor aduce ingineri care, într-o lună, au reușit să repună în funcțiune toate puțurile petrolifere. Importanța acestor zone ne este dovedita de vizita pe care Împăratul Germaniei, Whilhelm al II-lea, o face în România, în primul rând pentru a vizita aceste câmpuri petrolifere.

Miza nemților

Germania a avut plan militar foarte bine pus la punct de acțiune împotriva României, iar lucrul acestea începe să fie făcut încă din 1912., a povestit istoricul Alin Ciupală în cadrul interviurilor DCNews.

Vezi răspunsul integral AICI 

Vezi și: Primul Război Mondial, fake news. Similaritate cu conflictul din Irak - video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel