Urmărește emisiunea live
Primul mare oraș din România care renunță la artificiile de Revelion. Autoritățile au optat pentru un spectacol cu drone și lasere
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Spctacolul cu artificii dintr-o reședință de județ va fi înlocuit cu un spectacol cu drone.

Organizația USR Iași anunță faptul că în Consiliul Local al municipiului s-a adoptat renunțarea la spectacolul cu artificii de Revelion și înlocuirea acestuia cu un spectacol cu drone și lasere.

„Vom avea spectacol de lasere și drone de Revelion!

O victorie pentru ieșeni astăzi în Consiliul Local! Amendamentul consilierilor USR de organizare a unui spectacol de lasere și drone în locul artificiilor de Revelion a fost adoptat!

Ieșenii se vor bucura în noaptea de Revelion de un frumos joc de lumini cu drone și lasere în premieră pentru orașul nostru. Este o alternativă modernă și prietenoasă cu natura, îndeosebi cu fauna urbană. Animalele nu vor mai fugi traumatizate iar aerul nu va mai fi poluat de focul de artificii.

Un Iași modern și prietenos cu mediul este un Iași al secolului 21, un deziderat al tuturor cetățenilor. Felicitări consilierilor USR pentru inițiativă!“, au scris cei de la USR Iași pe Facebook.

Alertă la Iași. Un avion de mici dimensiuni a aterizat forțat. Intervin pompierii

Aeronava de mici dimensiuni a aterizat forțat în comuna Movileni, localitatea Potângeni, județul Iași, transmite Antena3.

„La locul evenimentului s-au deplasat de urgență 2 ASAS, 1 TIM, 1 echipaj de descarcerare și un echipaj de prim ajutor calificat”, informează ISU Iași. La această oră informații despre starea pilotului.

Revelionul, mai sumbru ca niciodată pentru ruși. Putin i-a lăsat fără artificii și concerte, iar prețul caviarului a explodat

Pentru ruși Anul Nou este o sărbătoare importantă, marcată în ceilalți ani cu mese pline, petreceri și artificii. Anul acesta, însă, se pare că Revelionul rușilor nu va mai fi la fel. Vladimir Putin, prin invadarea Ucrainei, a făcut ca sărbătorile de iarnă din acest an să fie sumbre. Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a anunțat că în capitala Rusiei a fost luată decizia de a renunța la artificiile și concertele mari de stradă, în timp ce orașul va fi decorat, ca și în anii precedenți, scrie Interfax.

"Considerăm că este oportun să ne abținem de la artificii și concerte mari de stradă în acest an. Dar, în același timp, Moscova va întâlni sărbătorile luminoase și decorate, așa cum se cuvine orașului nostru iubit", a spus primarul pe blogul său vineri.

El a precizat că, pe parcursul a două zile și jumătate, aproximativ 300.000 de persoane au participat la un sondaj pe portalul Cetățean Activ cu privire la formatul de sărbătoare a Anului Nou (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel