Bogdan Alexandru, avocatul lui Gheorghe Dincă: ”Aici s-a greșit enorm”. Cum au fugit anchetatorii de presă!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Bogdan Alexandru, primul avocat din oficiu al criminalului Gheorghe Dincă, a făcut acuzații grave la adresa anchetatorilor de la Caracal, într-un interviu pentru un post de televiziune.

Primul avocat al lui Gheorghe Dincă, Bogdan Alexandru, aduce acuzații la adresa anchetatorilor, pe care-i suspectează că au vrut să ascundă date din anchetă, că au vrut să scape de presa care-i incomoda și că au mers pe un alt traseu decât cel indicat de criminal pentru reconstituirea căutării Luizei Melencu.

"Aveau datele că trebuie să ajungă într-o anumită localitate, sau la marginea unei anumite localități unde se întâmplase treaba asta și au decis dânsii pe ce traseu să meargă, dar să ajungă acolo. Problema e că au decis să meargă pe un alt traseu decât cel pe care l-a urmat inculpatul și din punctul meu de vedere, aici s-a greșit enorm. Pentru că, dacă într-adevăr se voia ca inculpatul să recunoască și să-și dea seama de locul în care a abandonat trupul aceste fete, ar fi trebuit să se urmeze drumul pe care dânsul l-a făcut. Gândiți-vă că era noapte în momentul în care a făcut acest lucru și era greu să recunoacă locurile din jur, erau câmpuri, sate, zone izolate, drumuri izolate și atunci singura și cea mai bună soluție era să se meargă pe traseul pe care dânsul l-a și indicat de altfel. Problema este că, în acestă căutare, mai era o mica problemă, presa, care deranja. Și atunci se luau tot felul de măsuri pentru ca presa să fie îndepărtată. Vreau să vă spun că și pe mine m-a surprins modul în care anchetatorii au înțeles să se ferească de presă pe tot parcursul drumului care s-a făcut până acolo. Au fost porțiuni pe care dânsii s-au întors din drum, tocmai în ideea de a induce presa în eroare, sau s-au dus într-o direcție, s-au întors în altă direcție, la un moment dat au blocat drumurile. Sunt de acord că urmărirea penală este nepublică, dar, în opinia mea, cred că puteau fi găsite niște soluții mult mai elegante, mai civilizate și legale, astfel încât să nu se ajungă într-o astfel de situație. Într-un final, ni s-a creat opinia că această reconstituire a fost o operațiune eșuată din cauza presei", a declarat Bogdan Alexandru, într-un interviu, pentru România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel