Urmărește emisiunea live
Primul amical pe teren propriu al naționalei Rusiei, de la invadarea Ucrainei încoace; victorie cu 2-0 împotriva Irakului
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Selecţionata Rusiei a învins cu scorul de 2-0 echipa Irakului, într-un meci amical disputat duminică pe Gazprom Arena din Sankt Petersburg, în faţa a 23.818 spectatori, informează Reuters.  

Gazdele au deschis scorul după pauză, prin Anton Miranciuk (5-0), iar apoi şi-au majorat avantajul prin Serghei Pinaiev, jucătorul formaţiei Lokomotiv Moscova (58), care a devenit cu această ocazie cel mai tânăr marcator din istoria naţionalei ruse, la 18 ani, 4 luni şi 24 de zile.

Partida de duminică a fost prima întâlnire internaţională pe teren propriu pentru naţionala Rusiei din noiembrie 2021, înainte de a fi suspendată din competiţiile internaţionale în urma invaziei armatei ruse în Ucraina.

Gazprom Arena, cu o capacitate de 68.000 de locuri, ar fi trebuit să găzduiască finala ediţiei trecute a Ligii Campionilor, înainte ca UEFA să-i retragă Rusiei dreptul de a organiza acest eveniment.

Echipa masculină a Rusiei a disputat anterior doar patru meciuri de la declanşarea aşa-numitei "operaţiuni militare speciale" în Ucraina, toate în deplasare: o victorie cu Kîrgîzstan şi trei remize, cu Tadjikistan, Uzbekistan şi Iran, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel