Primul agresor din România monitorizat cu brățară electronică a tăiat dispozitivul și a încercat să fugă
Primul bărbat monitorizat cu brățară electronică, după ce și-a lovit iubita, a tăiat dispozitivul și a încercat să fugă.
Primul bărbat din Capitală monitorizat cu brățară electronică, după ce și-a lovit iubita, a tăiat dispozitivul și a încercat să fugă de acasă. Judecătoria Sectorului 5 a admis joi propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestuia, transmite Agerpres.
Potrivit unor surse judiciare, pe 2 octombrie, poliţiştii de la Secţia 19 din Capitală au fost sesizaţi că un tânăr din Sectorul 5 şi-a agresat concubina. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal pentru violenţă domestică, fiind emis şi un ordin de protecţie. De asemenea, poliţiştii i-au montat la picior o brăţară electronică de monitorizare, fiind consemnat la domiciliu.
Tânărul este prima persoană din România căreia poliţiştii i-au montat o brăţară electronică de supraveghere.
Cum a reușit bărbatul să își taie bărațara de la picior
Ulterior, bărbatul a încercat să îndepărteze brăţara respectivă. Mai întâi a folosit o foarfecă, cu ajutorul căreia a tăiat pe jumătate cureaua dispozitivului, după care a încercat să o topească, dar şi această manevră a eşuat. În final, el a reuşit să slăbească brăţara şi să o dea jos de la picior, apoi a fugit de la domiciliu.
A fost prins la scurt timp de poliţişti, reţinut şi apoi arestat preventiv.
"În această dimineaţă, în jurul orei 3,30, poliţişti din cadrul Secţiei 19 Poliţie au fost sesizaţi, prin sistem 112, cu privire la faptul că la o adresă din Sectorul 5 al Capitalei s-a semnalat o alertă privind distrugerea unei brăţări de monitorizare de către un bărbat. Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au stabilit că bărbatul, căruia i-a fost montată brăţara de monitorizare la începutul acestei luni de către poliţişti din cadrul Secţiei 17, ar fi folosit un obiect tăietor-înţepător pentru a tăia dispozitivul de localizare, însă nu a reuşit. S-a relaţionat cu unitatea de Parchet, faţă de bărbat fiind dispusă, ulterior, măsura reţinerii pentru încălcarea Ordinului de Protecţie Provizoriu şi distrugere", a transmis Poliţia Capitalei.
Brățara îi fusese montată de Ziua Internaţională a Nonviolenţei
În fiecare an, la 2 octombrie este marcată Ziua internaţională a nonviolenţei. La 2 octombrie 1869 s-a născut Mahatma Gandhi (1869-1948), unul dintre cei mai mari militanţi pentru pace din lume, pionier al filosofiei şi al strategiei nonviolenţei, conducător de marcă al mişcării pentru independenţă din India.
Această zi, care a fost stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite, prin Rezoluţia 61/271, la 15 iunie 2007, reprezintă o ocazie pentru a "disemina mesajul nonviolenţei, inclusiv prin educaţie şi prin sensibilizarea opiniei publice". Rezoluţia reafirmă "relevanţa universală a principiului nonviolenţei" precum şi dorinţa "de a asigura o cultură a păcii, toleranţei, înţelegerii şi nonviolenţei", se arată pe site-ul www.un.org.
Adunarea Generală a ONU a luat decizia marcării Zilei internaţionale a nonviolenţei "având în vedere că nonviolenţa, toleranţa, respectul deplin pentru toate drepturile omului şi libertăţile fundamentale pentru toţi, democraţia, dezvoltarea, înţelegerea reciprocă şi respectul pentru diversitate sunt interconectate şi se consolidează reciproc", reafirmând totodată relevanţa universală a principiului nonviolenţei şi dorind să asigure o cultură a păcii, toleranţei şi înţelegerii. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News