Data publicării:

Primele semnături în Cartea de condoleanţe, Palatul Elisabeta

Autor: Mircea F. Cristian | Categorie: Stiri
WhatsApp
Ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Kisaburo Ishii, şi academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici s-au aflat miercuri printre cei care au semnat în Cartea de condoleanţe deschisă la Palatul Elisabeta în memoria Regelui Mihai.

'Sper că românii vor fi mai uniţi acum, când au acest foarte trist moment. Sper ca România să fie unită şi să coopereze', a declarat ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Kisaburo Ishii.

La rândul său, academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici a afirmat că regretă moartea Regelui Mihai - 'una dintre personalităţile cele mai remarcabile' cu care a fost contemporan.

'A fost una dintre personalităţile cele mai interesante şi competente din istoria noastră şi un om cumsecade', a spus academicianul. El a evidenţiat 'curajul şi iniţiativa' pe care fostul suveran le-a avut la 23 August 1944. 'A fost salvatoare, deşi unii îl critică. Eu am trăit momentul acela. Dacă nu făcea 23 August, întâi că venea tăvălugul rus peste noi, nu luam niciodată Ardealul înapoi şi a şi făcut ca războiul să scadă cu vreo câteva luni de zile şi mii şi mii de oameni au scăpat cu viaţă. (...) Ar fi un mare noroc pentru noi să mai apară o personalitate de calitatea lui să ne conducă în lumea asta tulbure şi meschină care ne conduce astăzi', a spus Bălăceanu-Stolnici.

El a subliniat că Regele Mihai nu s-a pronunţat niciodată în privinţa vreunei dezamăgiri legate de poporul şi ţara sa. 'Niciodată nu a spus asta. Chiar dacă o avea. Avea aşa un fel de respect faţă de poporul român. A fost un român adevărat', a încheiat academicianul.

[citeste si]

Printre cei care au semnat în Cartea de condoleanţe de la Palatul Elisabeta s-a numărat şi un ziarist britanic de la BBC World News, care şi-a exprimat respectul pentru personalitatea Regelui Mihai şi pentru Familia Regală. 'Cred că e o figură foarte importantă a istoriei româneşti', a spus ziaristul. Pe băncile de la poarta Palatului Elisabeta au fost depuse buchete de flori şi candele aprinse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel