Data actualizării:
Data publicării:

Primele imagini de la sărbătorirea a 25 de ani de la venirea în țară a Alteței Sale Regale Principesa Margareta

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Pe 18 ianuarie a avut loc evenimentul care a încheiat sărbătorirea unui sfert de veac de la venirea în țară a Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare.

Palatul CEC, clădire istorică fondată de Regele Carol I și inaugurată de suverani în anul 1900, a găzduit un dineu oficial. Au participat 200 de invitați din România și Republica Moldova, alături de care s-au așezat musafiri ai Familiei Regale din SUA, Marea Britanie, Belgia, Franța, Germania, Austria, Elveția și Rusia, scrie www.romaniaregala.ro.

CITEȘTE ȘI: Concert Ateneul Român. Principesa Margareta, discurs emoționant

Au luat parte Prim-ministrul Guvernului României și dna Daciana Ponta, Președintele Senatului și dna Loredana Popescu-Tăriceanu, membri ai Executivului, membri ai Camerei Deputaților, membri ai Senatului, Președintele Constantinescu și dna Constantinescu, primarul municipiului Chișinău, dl Dorin Chirtoacă, președintele Academiei Române și președintele Academiei de Științe a Moldovei cu doamnele Vlad și Duca, primarul Andrei Chiliman și doamna, maestrul Sorin Dumitrescu, maestrul Ștefan Câlția, maestrul Horia Andreescu și doamna, maestrul Dan Grigore și dr Marga Grigore, violonistul Remus Azoiței, Președintele Televiziunii Române și Președintele Societății Române de Radiodifuziune, directorul general al Agenției Naționale de Presă, președintele Romfilatelia, doamna Rodica Coposu, Ilie Năstase și doamna Năstase, primarul comunei Regina Maria din Soroca și doamna Nastas. Au onorat cu prezența directorul general al Filarmonicii George Enescu și dna Dimitriu, precum și președintele CEC Bank și dna Ghețea.

Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată de Înalt Preasfinția Sa Mitropolitul Onorific Nifon al Târgoviștei și de Preasfinția Sa Episcopul Sofronie de la Oradea. Biserica Catolică a fost reprezentată de Înalt Preasfinția Sa Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit. Corpul Diplomatic a fost reprezentat de ambasadorii Marii Britanii, Republicii Federale a Germaniei și Italiei. Li s-au alăturat personalități din societatea civilă din țară și străinătate, precum și jurnaliști. Au răspuns invitației reprezentanți ai companiilor care posedă calitatea de Furnizor al Casei Regale a României, precum și personalități distinse cu ordine și decorații regale. Au luat parte, de asemenea, reprezentanți ai Casei Majestății Sale, precum și reprezentanți și colaboratori ai Fundației Principesa Margareta a României.

Cu ocazia dineului, a fost prezentată în avanpremieră, o emisiune filatelică numită "Regalitatea în România", care evocă un secol și jumătate din istoria noastră prin chipurile Regilor Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea, Mihai și al Reginelor Elisabeta, Maria, Elena și Ana.

CITEȘTE ȘI: Principesa Margareta a României, 25 de ani de la revenirea în țară

Holul mare al Palatului CEC a impresionat puternic invitații, mai ales pe cei veniți de departe, prin excepționala sa valoare arhitecturală și istorică, precum și prin impecabila ospitalitate de care s-au bucurat. Meniul a armonizat arta culinară europeană cu cea românească, iar vinurile au fost alese după criterii istorice: Vinul alb din România, vinul roșu din Republica Moldova, iar vinul dulce din recolta anului 1989.

Dineul regal de la Palatul CEC a încheiat două zile de sărbătoare aflate sub semnul emoției și mândriei. Gazdele au mărturisit că holul mare al Palatului CEC nu a arătat niciodată mai frumos decât în acea seară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel