Data publicării:

Primele imagini cu submersibilul Titan. Au fost găsite „rămășițe umane“ printre resturile acestuia / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: YouTube OceanGate
Sursa foto: YouTube OceanGate
Printre resturile submersibilului Titan care au fost descoperite pe fundul Oceanului Atlantic au fost găsite și „rămășițe umane“.

Presupuse rămășițe umane au fost recuperate din interiorul epavei Titanului, submersibilul care a explodat într-o călătorie către Titanic la începutul acestei luni, a informat miercuri Garda de Coastă a SUA, conform The Guardian.

Garda de Coastă va transporta dovezile recuperate din Atlanticul de Nord într-un port din SUA unde profesioniștii medicali vor efectua o analiză oficială a rămășițelor, au spus oficialii.

„Dovezile vor oferi anchetatorilor din mai multe jurisdicții internaționale perspective critice asupra cauzei acestei tragedii. Mai este încă o cantitate substanțială de muncă de făcut pentru a înțelege factorii care au dus la distrugerea catastrofală a Titanului și pentru a ne asigura că o tragedie similară nu se va întâmpla din nou”, a declarat Jason Neubauer, căpitan al Consiliului de Investigații Marini.

Vestea a venit la aproape o săptămână după ce autoritățile au anunțat că au găsit epava ambarcațiunii, care a dispărut în timp ce încerca să coboare la epava Titanic, la 4.000 de metri adâncime, în urma unui efort internațional de căutare și salvare. Cei cinci membri ai echipajului de la bordul submersibilului au fost probabil uciși pe loc într-o „implozie catastrofală”, a spus Garda de Coastă săptămâna trecută.

Bucăți din ambarcațiunea distrusă au fost aduse la țărm în Newfoundland, Canada, miercuri dimineață, dovezi despre care oficialii au spus că vor ajuta la o investigație asupra tragediei și vor răspunde la întrebări despre designul experimental al ambarcațiunii, standardele de siguranță și lipsa certificării.

Bucăți mari de metal care seamănă cu părți ale cocii albe ale Titanului și patinele de aterizare, concepute pentru a ateriza pe fundul mării, au ajuns miercuri în St John's, fiind transportate de Horizon Arctic, o navă canadiană.

Cablurile răsucite și alte bucăți probabil implicate în mecanica submersibilului de 6,7 metri au fost printre epavele recuperate de la ambarcațiune, care a fost lansată de pe o navă pe 18 iunie și a pierdut contactul cu suprafața o oră și 45 de minute mai târziu. .

Recuperarea resturilor este o parte cheie a investigației pentru a stabili ce s-a întâmplat. Experții din industrie au de multă vreme îndoieli cu privire la designul ambarcațiunii și au ridicat întrebări cu privire la siguranța oferită de OceanGate, compania americană care a operat submersibilul.

„Cu siguranță, toate instrumentele de pe orice vehicul de mare adâncime înregistrează date. Ei trec date. Deci întrebarea este, există date disponibile? Și chiar nu știu răspunsul la această întrebare”, a spus el luni.

National Transportation Safety Board a precizat că Garda de Coastă a spus că distrugerea submersibilului Titan este un „accident maritim major”, iar Garda de Coastă va ancheta acest caz.

OceanGate Expeditions, compania care a deținut și a operat Titan, are sediul în Everett, Washington, dar submersibilul a fost înmatriculat în Bahamas. Compania s-a închis când a fost găsită epava Titanului.

De cealaltă parte, nava-mamă a Titanului, Polar Prince, era din Canada, iar cei uciși erau din Anglia, Pakistan, Franța și SUA. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel