Primele imagini cu Dacia Duster 3 / galerie foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Au apărut primele imagini cu Dacia Duster 3.

Noul model de la Dacia Duster va fi lansat chiar de Ziua Națională a României, pe 1 Decembrie, iar potrivit noilor imagini, liniile caroseriei sunt o interpretare a modelului concept Bigster, scrie Antena 3 CNN.

După șase ani pe piață, a doua generație a Dacia Duster va lăsa loc unei noi versiuni în 2024. Aceasta ar trebui să surprindă publicul larg care va descoperi un SUV complet nou. Dacia Duster scrie o nouă pagină în istoria sa, păstrând în același timp anumite elemente fundamentale care i-au permis să satisfacă peste 2,26 milioane de clienți de la începutul carierei sale în 2010.

VEZI ȘI       -      Dacia Duster 3, primul clip de prezentare / Cum arată și cât va costa noul SUV românesc / video

Echipele de design Dacia, sub conducerea lui David Durand, s-au inspirat din conceptul Bigster prezentat în ianuarie 2021. Curbele au lăsat, așadar, loc unor linii mai strânse și unor forme geometrice.

Modelul înglobează și noua identitate vizuală a mărcii, introdusă pe Duster 2 în vara anului 2022. Unitățile optice adoptă o semnătură luminoasă în formă de Y reproiectată și semnificativ rafinată. Lateralele sunt, la rândul lor, marcate prin linii drepte la nivelul centurii, scrie Largus.fr. 

Mașina va fi echipată cu motorizarea 1.6 Nissan Hybrid, aceeași motorizare găsită pe modelul Jogger. În plus, va dispune de o cutie de viteze multimodală cu 4 trepte produsă de Renault.

Deși nu sunt disponibile detalii privind instalarea unei transmisii integrale pe Dacia Duster 3, se știe că Dacia a renunțat complet la motorizarea diesel 1.5 dCI Euro 6 și la transmisia manuală.

Fotografiile sunt capturi de ecran dintr-un clip de prezentare pentru Germania, care s-a scurs în presă, însă ulterior a fost șters până la lansarea oficială. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel