Primele eliminări la Bacalaureat, de la Liceul Bolintineanu
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti anunță că șapte elevi de clasa a XII-a de la Liceul Dimitrie Bolintineanu au fost eliminaţi din examenul de Bacalaureat 2013, după ce asupra lor au fost găsite dovezi care indică tentativa de fraudă la proba de limba şi literatura română, susţinută luni.

Decizia a fost luată de Comisia de Bacalaureat a municipiului București, cei șapte elevi nemaiavând posibilitatea să se prezinte la examenul de Bacalaureat la nicio sesiune din acest an, relatează rtv.net.

"Decizia vine ca urmare a faptului că asupra acestora au fost găsite dovezi care indică tentativa de fraudă – copiuțe, cărți cu rezolvări, telefoane mobile etc. Dovezile au fost găsite în timpul percheziției corporale realizate de ofițerii de Poliție, care au descins în centrul de examen și consemnate în procesele verbale transmise de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Perchezițiile au fost efectuate asupra a 41 de absolvenți prezenți la examen", se precizează în comunicatul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

De asemenea, se precizează că lucrările la proba de limba și literatura română ale absolvenților eliminați vor fi anulate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel