Primele cazuri de infectare cu noul coronavirus în Kuweit, Bahrain și Afganistan
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Kuweit şi Bahrain au anunţat luni primele cazuri de infectare cu noul coronavirus, la persoane care s-au întors din Iranul învecinat, unde bilanţul a crescut la 12 morţi şi la 47 de cazuri de contaminare, informează AFP. 

Ministerul Sănătăţii din Kuweit a precizat că trei persoane, care s-au întors din oraşul iranian Maşhad (nord-est), au fost testate pozitiv pentru virus. Potrivit Ministerului citat, persoanele infectate sunt un cetăţean kuweitian de 53 de ani, un saudit de 61 de ani şi un apatrid de 21 de ani.

În Bahrain, Ministerul Sănătăţii a anunţat că un cetăţean care se întorcea din Iran a fost diagnosticat cu coronavirus. Persoana infectată a fost transportată la un spital pentru tratament, iar cei care au fost în contact cu aceasta au fost chemaţi pentru examinări, a precizat Ministerul Sănătăţii. Mulţi cetăţeni ai ţărilor din Golful Persic, de confesiune şiită, călătoresc frecvent în Iran pentru pelerinaje organizate în locurile şiite sfinte.

Numărul din ce în ce mai mare de cazuri de infectare din Iran, care a devenit principalul focar al epidemiei în regiune, a determinat multe ţări vecine să îşi închidă graniţele sau să restricţioneze schimburile comerciale cu această ţară. Kuweit a suspendat zborurile, dar a organizat operaţiuni de evacuare pentru cetăţenii săi din Iran. De asemenea, şi-a închis porturile pentru navele din Iran. În total, circa 2.600 de persoane au murit în urma contractării noului coronavirus, apărut în China în luna decembrie.

Primul caz de infectare în Afganistan

Afganistanul a anunţat luni un prim caz de infectare cu coronavirus, în vestul ţării, la o persoană revenită recent din Iran, transmit AFP şi Reuters. 'Anunţ primul caz pozitiv de coronavirus în provincia Herat' din vestul ţării, a afirmat ministrul sănătăţii, Ferozuddin Feroz, într-o conferinţă de presă.

El a anunţat de asemenea instituirea 'stării de urgenţă' în Herat, provincie aflată la graniţa cu Iran, unde au fost confirmate zeci de cazuri de contaminare şi 12 decese. 'Le cer oamenilor să încerce să rămână acasă şi să-şi limiteze deplasările', a declarat Ferozuddin. Bolnavul decedat este una din cele trei persoane suspectate de infectare cu coronavirus revenite din oraşul iranian Qom. Afganistanul a suspendat la sfârşitul săptămânii trecute toate deplasările aeriene şi terestre spre şi dinspre Iran, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel