Urmărește emisiunea live
Primarul orașului Las Vegas, criticat dur. „Experiment dement”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Primarul orașului american Las Vegas, Carolyn Goodman, dorește ca „orașul păcatelor" să se redeschidă cât mai repede.

Primarul orașului american Las Vegas, Carolyn Goodman, dorește ca „orașul păcatelor" să se redeschidă cât mai repede, în ciuda recomandărilor specialiștilor, conform USA Today.

Filosofia sa „deschidem acum, punem întrebările altcândva" a purtat-o pe primăriță la televiziunile naționale americane și i-a adus critici dure. Primărița a considerat că dacă lasă virusul liber în oraș, oamenii de știință vor beneficia de un experiment la scară largă.

Un stat bazat pe hoteluri, restaurante și cazinouri

„Suntem un stat de ospitalitate. Noi depindem de serviciile pe care le prestăm clienților", a explicat Goodman. „Nu vorbesc despre jocurile de noroc. Vorbesc despre oamenii care nu au loc de muncă. Am închis tot fără planuri de redeschidere, iar acest lucru a fost principalul lucru pe care l-am spus guvernatorului: faceți un plan".

Guvernatorul statului Nevada, Steve Sisolak, a spus că nu are o dată de redeschidere, fiindcă depinde de progresul virusului și de sfaturile specialiștilor. Până acum, Nevada are 4.000 de infectați cu coronavirus, însumând 172 de morți. Cifrele ar fi mai mare dacă locuitorii statului nu ar sta acasă și nu ar participa la distanțarea socială.

Oamenii trebuie să vină înapoi la muncă, în opinia primăriței

Primarul Las Vegasului, care nu are jurisdicție asupra celebrei străzi cu cazinouri, fiindcă se află în Clark County, nu în municipiu, a spus că oamenii trebuie să se întoarcă acum la muncă.

„Sunt oameni care sunt pierduți, care nu au loc de muncă, nu au pe cine să pună să le plătească chiria, ratele sau să le cumpere măcar mâncare", a spus Goodman. „Sună mereu spunând că nu au locuri de muncă și nu pot face bani".

„Deciziile trebuie luate la nivel individual", a spus primărița. „Vreau cu adevărat să stau acasă și să mă carantinez, fără să pot ieși?"

Declarații „prostești și ignorante”. „Un experiment dement”

Directorul executiv al Battle Born Progress, Annette Magnus, a spus că redeschiderea timpurie ar pune în pericol viețile lucrătorilor din cazinouri și a numit declarațiile primarului drept „nu doar prostești și ignorante, dar sunt insulte la adresa familiilor care susțin economia Nevadei".

„Chiar dacă nu are jurisdicție asupra cazinourilor care fac parte din Las Vegas Strip, ea a sugerat sacrificarea sănătății și vieții lucrătorilor din aceste instituții, într-un fel de experiment dement pentru a testa efectele bolii", a continuat Magnus.

Statul Nevada are 2.000.000 de locuitori, iar Las Vegas este casa a 560.000 de americani. În 2019, 42 de milioane de oameni au vizitat „orașul păcatelor" din deșertul Nevadei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel