Primarul Lasconi a ieșit în stradă. Protest pentru Bulevardul Pardon: ”De rea credință”. Prefectul PNL, replică: Este ceva ciudat... de trei ani ba încep, ba se opresc lucrările
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 14 iul 2022, 23:55
WhatsApp
foto facebook Elena Lasconi
foto facebook Elena Lasconi
Contre între primarul Elena Lasconi și prefectul PNL Radu Perianu pe tema Bulevardului Pardon. 

”Cel mai rău lucru care s-a întâmplat în Câmpulung după falimentul ARO! Prefectul județului Argeș (PNL) a atacat în justiție autorizația de construire eliberată de fostul primar (PSD) pentru lucrările de pe bulevard, acțiune ce are ca efect suspendarea lucrărilor, pentru o perioadă de foarte multe luni, posibil ani. În semn de protest împotriva prefectului pentru blocarea lucrărilor pe bulevardul Pardon, toate audiențele le voi ține aici, chiar pe bulevard. În felul acesta vreau să atrag atenția lumii de mârșăviile politice din Argeș. Prefectul este de rea credință, minte în numele partidului care l-a cocoțat în funcție. Nu m-ar deranja prea tare minciunile și gargara politică dacă aș fi eu partea vătămată, pentru că știu în ce am intrat și pot să duc. Problema e că suferă o comunitate întreagă și pentru că e vorba de oamenii pe care cu onoare îi reprezint, Protestez! Iar genul acesta de încercări de intimidare mă încurajează și mai mult să merg înainte. Câmpulung merită! România merită!

Luna aceasta urma să se termine lucrările. Prefectul știa. I-am spus personal. S-a grăbit să ne dea în judecată în condițiile în care avea o jumătate de an la dispoziție conform legii. Mai mult, în calitatea sa de prefect este și mediator. Știind că e vorba de un proiect prioritate zero pentru Câmpulung. nu a făcut niciun efort de a pune la aceeași masă părțile implicate.

”... Cât despre marionete politice, prefer să le ignor”

Cred în justiție și în Dumnezeu. Cât despre marionete politice, prefer să le ignor. Minciunile nu au viață lungă și oamenii nu sunt proști, așa cum crede vechea clasă politică. Nimeni nu ne va putea lua spiritul și integritatea. Și aș vrea să-i amintesc prefectului liberal că unul dintre liberalii adevărați care le-a creat brandul de partid, Gheorghe Brătianu, a murit în închisoare luptând pentru valorile liberale, refuzând să facă compromisuri cu comuniștii. Nu ca acum. Ei semnalizează dreapta, dar au virat-o la stânga, iar rezultatul e România zilelor noastre. Brătianu spunea: “Numai ce se înalţă cu trudă, prin jertfă, cu nenumărate greutăţi, are un înţeles şi un rost de durată.”

Drumul greu e calea dreaptă, atât individual cât și ca popor. Merg pe el cu capul sus și cu speranța că România se schimbă în bine de aici, din Câmpulung.” a scris Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, pe Facebook. 

Reacția prefectului PNL

Prefectul PNL de Argeș, Radu Perianu, a intervenit la B1 TV, în emisiunea Ioanei Constantin, unde a făcut mai multe declarații. 

Iată principalele afirmații: 

- Inspectoratul de Stat în Construcții a făcut un control, a constatat că nu sunt întrunite cerințele legale pentru emiterea autorizației de construire. 

- Deși autorizația a fost emisă în 2019, când nu era doamna primar în funcție, a suferit modificări proiectul în perioada în care doamna primar era în funcție și, prin urmare, o serie de dispoziții legale au fost încălcate. 

- Prefectura a fost sesizată de Inspectoratul de Stat în Construcții cu solicitarea de a ataca în justiție autorizația de construire în vederea anulării. 

- De aici, doamna primar a încercat tot felul de presiuni, de toate felurile, pentru a opri o astfel de acțiune în fază inițială, iar, odată promovată această acțiune, pentru a mă convinge să o retrag. Genul acesta de activitate ar fi fost în totală contradicție cu orice normă legală. 

- Sunt mai multe lipsuri pe care le suferă autorizația de construire, motiv pentru care s-a și solicitat anularea acestuia. Din acel moment, doamna primar încearcă să creeze presiune publică, pentru a retrage demersurile legale. 

- Eu nu voi ceda. 

Conform intervențiilor de la B1 TV, primarul Elena Lasconi ar fi avut mai multe căi de atac în instanță. 

În finalul declarației, prefectul PNL a ținut să precizeze: ”Cu acest bulevard, este ceva ciudat, sunt 400 de metri în linie dreaptă. De trei ani, ba încep lucrările, ba se opresc, e ceva ciudat acolo... în sfârșit”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?