Data actualizării:
Data publicării:

Primarul fugar Cherecheș, extrădat din Germania în maximum 10 zile

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Paul Ursachi
Inquam Photos / Paul Ursachi

Cătălin Cherecheș urmează să fie extrădat din Germania.

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, va fi extrădat din Germania. Reprezentanții tribunalului regional din Munchen au anunțat că vor fi întocmite toate formalitățile pentru aducerea în țară a politicianului în următoarele 10 zile, transmite Antena 3 CNN. Reamintim că fostul edil a fugit din România cu buletinul vărului său în urmă cu patru luni, cu doar câteva ore înainte de sentință, însă a fost prins în gara din Augsburg.

Între timp, în țară va începe și procesul socrilor fostului primar. Aceștia sunt acuzați că au încercat să o mituiască pe judecătoarea care l-a condamnat pe Cherecheș.

"Autoritățile din țara noastră se pregătesc pentru extrădarea lui Cătălin Cherecheș, asta după ce magistrații tribunalului regional din Munchen au decis extrădarea acestuia. Au dat termen de 10 zile autorităților din țara noastră pentru a pregăti toate documentele necesare în astfel de cazuri.

Cătălin Cherecheș va ajunge în România până pe 22 martie cel târziu

Așadar, acesta urmează să ajungă în țara noastră până pe 22 martie cel târziu cu toate că acesta a încercat din răsputeri să împiedice această activitate. În motivarea acestei decizii instanța din Germania a ținut să precizeze că deși a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, Cătălin Cherecheș a încercat să se sustragă executării pedepsei și a  fost prin chiar de către polițiștii din Germania la câteva zile după fuga lui din România.

Între timp însă, magistrații tribunalului Mureș judecă astăzi un nou termen în care socrii lui Cătălin Cherecheș sunt acuzați de dare de mită, respectiv complicitate la dare de mită. La începutul acestui an, magistrații au decis înlocuirea arestului preventiv în ceea ce o privește pe soacra lui Cherecheș și arestul la domiciliu în ceea ce îl privește pe socrul fostului edil din Baia Mare, aceștia fiind puși sub măsura controlului judiciar. Rămâne de văzut ceea ce se va întâmpla astăzi pentru că cei doi soți se vor afla în fața judecătorilor Tribunalului Mureș", a relatat Andreea Borboros, corespondent Antena 3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel