Primarul din Târgu-Jiu, cercetat în dosarul „Betonul amprentat”
Şase persoane cu putere de decizie din cadrul Primăriei Târgu-Jiu sunt cercetate în dosarul „Betonul amprentat”. Ileana Enache, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, a spus că printre cei verificaţi se numără şi primarul Florin Cârciumaru, informează Gorj Domino.
Autor: Adi Stroescu
„La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu a fost înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, uz de fals şi delapidare, faţă de reprezentanţi ai primăriei Târgu-Jiu, respectiv: Florin Cârciumaru, primar al municipiului Târgu-Jiu, Grigore Jianu, director al Direcţiei de Administraţie Publică Locală din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, Valentin Marius Ionescu, director al Direcţiei Tehnice, Virginia Narcisa Cristea, director al Direcţiei Economice, Dumitru Drăguţ, diriginte de şantier, şi Dumitru Florescu, administrator al SC Atelier Proiectare Perfect SA din Târgu-Jiu”, Ileana Enache, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.
Dosarul se află la Serviciul de investigare a Fraudelor
Cauza penală a fost înregistrată în urmă cu aproximativ un an la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, dar în tot acest timp nu s-a dispus nicio măsură în vederea soluţionării şi clarificării acuzaţiilor. „În prezent, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii judiciare, dosarul aflându-se în lucru la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj – Serviciul de Investigare a Fraudelor”, a mai precizat prim-procurorul Ileana Enache.
Arhitectul Florescu a dat pagini de declaraţii la poliţie
Proiectul de amenajare a zonei centrale a municipiului Târgu-Jiu a fost realizat de către arhitectul Dumitru Florescu, cercetat şi el în acest dosar penal. Acesta spune că s-a mers, iniţial, pe varianta granitului, dar această soluţie a fost înlocuită pentru că era prea costisitoare: „Au fost mai multe variante. Una dintre ele era utilizarea granitului. S-a dat drumul la proiect şi am constatat că granitul era prea scump. Am discutat cu beneficiarul (n.r. – Primăria Târgu-Jiu) şi am găsit soluţia betonului amprentat. Nu se pune problema aprobării de către Ministerul Culturii, deoarece avizul e necesar pentru întreaga concepţie. Granitul este de zece ori mai scump decât betonul. În orice caz, chiar dacă se apela la varianta granitului trebuia să se toarne o fundaţie din beton. Zona centrală e o realizare a oraşului şi eu sunt mândru de aceasta”.
Dumitru Florescu recunoaşte că a fost chemat la poliţie în urmă cu ceva timp ca să dea declaraţii în acest dosar: „Am scris câteva pagini. Dosarul s-a făcut la sesizarea unui deştept de la cultură. La parchet nu am fost chemat, dar aştept să mă cheme că voi face acolo declaraţii”.
În schimb, Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, spune că s-a apelat de la bun început la soluţia betonului amprentat: „Betonul amprentat nu e o soluţie la care noi am apelat pe parcurs, înlocuind granitul. A fost chiar prima variantă, care e cuprinsă în toate actele”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News