Primarul din Ștefăneștii de Jos, reținut. Acuzații grave
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Captură Realitatea Plus
Captură Realitatea Plus
Primarul din Ștefăneștii de Jos, Robert Ștefan, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat că a violat o minoră de 13 ani. 

Primarul din Ștefăneștii de Jos, Robert Ștefan, acuzat că ar fi violat o minoră de 13 ani, a fost reținut pentru 24 de ore, potrivit Realitatea Plus. În cursul zilei de vineri, primarul Robert Ștefan va fi prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

În urma probatoriului administrat, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov au reținut, joi seara, în afară de Radu Ștefan, alte două persoane. 

Cercetările în acest caz se fac comiterea infracțiunilor de act sexual cu un minor, viol, șantaj și influențarea declarațiilor, urmărirea penală fiind sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, conform Mediafax.

Mascații au descins, joi dimineață, și la casa primarului 

În dimineața zilei de joi, 10 iunie, au fost efectuate mai multe percheziții, inclusiv la casa primarului Robert Ștefan din Ștefăneștii de Jos, dar și la sediul Primăriei. În total, autoritățile au descins la cinci adrese.

Primarul este acuzat de viol, victima acestuia fiind o minoră de 13 ani, conform unor surse. Dosarul vizează patru infracțiuni grave: viol, act sexual cu un minor, șantaj și influențarea declarațiilor.

Cinci persoane au fost duse la audieri de către polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale Ilfov, una dintre ele fiind edilul.

Dosarul a pornit în urma unui denunț depus în luna februarie a acestui an și vizează fapte care au avut loc între anii 2017 și 2019. Atunci, tânăra ar fi întreținut raporturi sexuale cu mai mulți bărbați din Dascălu și din Stefănestii de Jos. S-a deschis o ancheta, în 2018, cu autori necunoscuți, după ce tânăra a născut un copil la Maternitatea Polizu, spun aceleași surse. Aceste două anchete s-au contopit într-un nou dosar unde este vorba inclusiv de viol, fiind vizat și edilul.

Antecedente în alte scandaluri

Edilul a mai fost implicat şi în alte scandaluri. În timpul alegerilor din septembrie 2020, acesta a lovit un bărbat și l-a trântit pe podea, chiar în secția de votare. Victima nu s-a mai putut ridica, astfel că a fost oprit procesul electoral și o ambulanță a fost chemată la fața locului. 

Oamenii legii au stabilit la acel moment că a fost vorba despre o ceartă între primar și cetățeanul venit să voteze.

A fost reales în localitate

Primarul Ionel Robert Ștefan se află la al doilea mandat. În declarația sa de avere, acesta a trecut 30 de loturi de teren care totalizează 55 de hectare. La acestea se mai adaugă 5 autoturisme, două case care împreună au 300 de metri pătrați, bijuterii și ceasuri de 17.000 de euro. În urma vânzării a 3 terenuri, bărbatul a obținut suma de 145.000 de euro, iar luna primește de la primărie un salariu de 9.000 de lei, scrie realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel