Urmărește emisiunea live
Primarul din Gura Văii, judeţul Bacău, a decis să taie salariile tuturor funcţionarilor din Primărie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Georgiana Dediş
WhatsApp
"Vremurile grele cer măsuri disperate,, dar tot ele ,,dau naștere la oameni puternici,, spun câteva vorbe înțelepte din popor". Aşa îşi începe postarea pe pagina de Facebook primarul Comunei Gura Văii, judeţul Bacău.

Edilul îşi continuă postarea si spune că este conștient de "investițiile pe care le avem de cofinanțat din bugetul anului 2023 și de responsabilitatea derulării unui număr impresionant de obiective, împreună cu Domnul Viceprimar, am decis să renunțăm în mod voluntar la 20% din drepturile salariale lunare cuvenite, respectiv anularea sporului pentru gestionarea de fonduri europene, proiecte aprobate prin PNRR." 

Toţi funcţionarii din cadrul Primăriei vor avea salariile diminuate prin stabilirea valorii coeficientului la nivelul anului 2019, respectiv 2.080 de lei și nu cea aferentă anului 2023, respectiv 3.000 de lei. 

Totodată, în cursul anului 2023 , în cadrul Primăriei Gura Văii nu se vor acorda sporuri de condiții vătămătoare, sporuri de calculator ori alte tipuri de sporuri prevăzute de legi speciale dar nejustificate.

Primarul concluzionează că "aceste măsuri vor scădea considerabil fondul anual de salarii" și va asigura la Bugetul Local sumele necesare începerii, derulării ori definitivării unor investiții ca alimentarea cu apă în mai multe sate şi modernizarea iluminatului public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel