Urmărește emisiunea live
Primarul din Cernăuți vrea CURSĂ AERIANĂ în România. Au loc discuții cu o companie românească
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
romanii ar putea ajunge mai repede la cernauti cursa aeriana suceava Foto Crișan Andreescu
romanii ar putea ajunge mai repede la cernauti cursa aeriana suceava Foto Crișan Andreescu
Noul primar al orașului Cernăuți, Roman Kliciuk, își dorește o cursă aeriană între orașul din nordul Bucovinei și un aeroport din România.

Pentru ca Aeroportul „Leonid Kadeniuk” din Cernăuți să poată primi zboruri internaționale urmează să fie reconstruită  pista de decolare- aterizare. În aceste scopuri sunt necesare fonduri considerabile, care până în prezent nu au fost alocate,  anunță pe Facebook primarul Cernăuțiului Roman Kliciuk, notează Libertatea Cuvântului.

„Depunem eforturi pentru ca aceste fonduri să fie alocate. Sunt sume foarte mari. Aproximativ 550 de milioane de grivne sunt necesare pentru reconstrucția pistei”, a spus primarul. Roman Kliciuk spune că este posibilă reluarea traficului aerian de la Cernăuți către orașul Kiev. De asemenea, se negociază  cu o companie românească în vederea relansării cursei aeriene Cernăuți — Suceava.

„La etapa actuală Aeroportul  poate primi doar avioane mici. Dar cu siguranță putem relua traficul aerian de la Cernăuți  spre Kiev. În prezent negociem cu o companie românească, deoarece planificăm să relansăm  zborurile dinspre Cernăuți către Suceava», a declarat primarul, potrivit Libertatea Cuvântului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel