Data actualizării:
Data publicării:

Primarul comunei Tarcău, Manole-Dan Fîrţală, câștigă alegerile din arest preventiv

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa: Manole-Dănuț Fîrțală, Facebook
Sursa: Manole-Dănuț Fîrțală, Facebook
Într-o întorsătură de situație fără precedent, candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Tarcău, Manole-Dan Fîrţală, a câștigat alegerile locale, deși se află în arest preventiv.

Informația a fost confirmată de prim-vicepreședintele PSD Neamț, deputatul Ciprian Șerban.

Conform numărătorii paralele efectuate de social-democrați, Fîrţală a obținut 583 de voturi, devansându-l pe principalul său contracandidat, Iulian Găină, care a acumulat 450 de voturi. Scorul final a arătat o diferență clară, edilul câștigând în patru din cele cinci secții de votare din comună.

Contextul arestării

Manole-Dan Fîrţală a fost reținut de ofițerii anticorupție pe 22 mai, fiind acuzat de multiple acte de luare de mită de la un om de afaceri local. A doua zi, pe 23 mai, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce recursul său a fost respins definitiv, potrivit Agerpres.

Implicațiile politice

Victoria lui Fîrţală, în ciuda circumstanțelor sale juridice, reflectă o situație complexă în peisajul politic local și nivelul de implicare al comunității. Alegerea sa sugerează că localnicii au preferat să-l sprijine pe edilul în funcție, chiar și în condițiile acuzațiilor de corupție, în detrimentul fostului primar, Iulian Găină.

Candidatul PSD, Iulian Găină, nu a reușit să convingă electoratul, scorul final indicând o preferință clară a alegătorilor pentru Fîrţală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel