Primarii şi şefii de consilii judeţene vor primii salarii mai mari cu până la 2.000 de lei. Sesizarea USR, respinsă de CCR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (EKATERINA BOLOVTSOVA)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (EKATERINA BOLOVTSOVA)
Salariile primarilor și șefilor de consilii județene vor crește cu până la 2.000 de lei,

Curtea Constituţională a României a respins, marţi, cu majoritate de voturi, sesizarea USR privind legea de majorare a indemnizaţiilor primarilor şi şefilor de consilii judeţene, au precizat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Uniunea Salvaţi România a sesizat CCR cu privire la legea prin care coaliţia PSD - PNL - UDMR majorează cu până la 2.000 de lei indemnizaţiile pentru primari şi preşedinţii de consilii judeţene.

Este vorba despre Legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 115/2022 pentru completarea art. I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Sesizarea este semnată şi de deputaţii Forţa Dreptei şi nu împiedică majorarea salariilor celorlalte categorii de bugetari, care s-a făcut de la 1 august prin OUG 115/2022, în vigoare în acest moment, a precizat USR.

Potrivit USR, actul normativ nu indică sursa de finanţare, aşa cum prevede art. 138 alin. (5) din Constituţie. USR a invocat şi încălcarea prevederilor constituţionale referitoare la desfăşurarea procedurii parlamentare de adoptare a legilor, în condiţiile în care actul normativ a fost adoptat cu două zile înainte să expire termenul stabilit pentru depunerea amendamentelor. 

Citește și:

Bugetarii de lux ai României: Câștigă salarii de 2000 - 2500 de  euro. Vestea bună e că se mai fac angajări! Burduja: Sunt plătiți din fondurile PNRR

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a vorbit la DC NEWS despre faptul că în cadrul ministerului sunt angajați doar 20 de IT-iști, iar momentan se fac angajări. Astfel, Ministerul Digitalizării caută IT-iști. Totodată, sunt disponibile 300 de posturi și la Autoritatea pentru Digitalizarea României, aflată în subordinea Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

"V-aș întreba și câți IT-iști are Ministerul Digitalizării?", l-a întrebat Alex Vlădescu pe Sebastian Burduja.

"În zona de IT, strict a Ministerului, administrativ aș spune, sunt trei colegi și avem acest program de transformare digitală care include 15 colegi. Sunt plătiți din PNRR, mai bine decât alți IT-iști din sectorul public. Încasează undeva la 2000-2500 de euro pe lună și se ocupă exact de partea de PNRR, cloud-ul guvernamental, integrarea altor instituții în acest demers", a spus Sebastian Burduja. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel