Data actualizării:
Data publicării:

Primarii, implicaţi în evaluarea poliţiştilor. MAI, precizare cu privire la propunere

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Polițiști - imagine simbol
Polițiști - imagine simbol
Referitor la comunicatul transmis de Sindicatul Poliţiştilor şi Personalului Contractual ca urmare a propunerii Asociaţiei Comunelor din România, făcute în contextul întâlnirii cu reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, MAI face o serie de precizări.

MAI nu a iniţiat şi nici nu intenţionează să iniţieze modificări care să impună includerea primarilor de comune în procesul de evaluare a activităţii poliţiştilor din mediul rural. Poliţia Naţională are propriul sistem de evaluare profesională, nefiind necesară vreo imixtiune din partea primarilor. Pentru acest tip de subordonare există Poliţia Locală.

Recentele informaţii vehiculate de unii reprezentanţi sindicali se referă la o propunere aparţinând Asociaţiei Comunelor din România, faţă de care, până la acest moment, MAI nu s-a pronunţat în nici un fel, ci, din contră, a gestionat transparent această propunere solicitând opinia Poliţiei Române. În context, îngrijorarea reprezentanţilor sindicali este total nejustificată şi menită a induce o stare de tensiune chiar în rândul personalului propriu pe care aceste organizaţii sindicale ar trebui să îl informeze corect, nu să îl manipuleze pentru interese proprii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel