Primăria Romei, câștigată pentru prima dată de o femeie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Roma va fi administrată de o femeie, pentru prima dată în istorie, după ce Virginia Taggi a câștigat alegerile locale de duminică.

Virginia Raggi, 37 de ani, avocată, candidata formațiunii populiste Mișcarea 5 Stele, a obținut peste 65 % din voturi, potrivit rezultatelor aproape definitive, la turul al doilea al alegerilor locale din Italia, care a avut loc ieri.

Victoria Virginiei Raggi era previzibilă încă după primul tur, când a obținut 34% din voturi, față de 24 de procente cât a primit contracandidatul său, de la Partidul Democrat.

Avocată şi consilier local, Virginia Raggi s-a remarcat în doar câteva luni pentru a deveni una dintre cele mai cunoscute personaje ale politicii italiene.

Partidul din partea căruia a candidat este unul anti-sistem – "Mişcarea Cinci Stele"- partid fondat de un fost comediant, reorientat spre politică. Tânăra a avut un discurs anticorupție în Campania pentru primăria Romei.

Mișcarea 5 Stele a obținut și primăria orașului Torino, unde a câștigat tot o femeie – în vârstă de 31 de ani.

Victoria partidului Mișcarea Cinci Stele reprezintă o înfrângere simbolică pentru Partidul Democrat, condus de premierul italian Matteo Renzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel