Primăria Iași ia măsuri de prevenire a infecţiei cu noul coronavirus
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Palatul Culturii din Iași
Palatul Culturii din Iași
Primăria Iași a anunțat că va lua măsuri speciale de prevenire a infecției cu noul coronavirus. 

Primarul Mihai Chirica a convocat în cursul după-amiezii de astăzi o şedinţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă destinată identificării şi stabilirii unor măsuri de prevenire a infecţiei cu noul coronavirus în Municipiul Iaşi, suplimentar măsurilor uzuale de prevenire a gripei sezoniere şi virozelor respiratorii. 

”Întrucât prioritară este populaţia vulnerabilă, în special copiii şi tinerii, Direcţia de Asistenţă Socială va primi fonduri suplimentare de la Primărie pentru a achiziţiona stocuri suplimentare de materiale necesare pentru dezinfectare, măşti şi mănuşi de protecţie pentru cele 90 de cabinete de medicină şcolară (83 la unităţile de învăţământ preuniversitar şi şapte la universităţi). De asemenea, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, municipalitatea va amenaja "perne" cu soluţii dezinfectate pentru încălţăminte la toate intrările în unităţile şcolare şi va asigura stocuri cu dezinfectanţi pentru mâini (dozatoare), soluţii de igienizare a spaţiilor comune, precum şi produse de igienă personală”, se arată într-un comunicat de presă. 

Campanie de informare

Primăria Municipiului Iaşi va iniţia o campanie de conştientizare şi educare prin tipărirea şi distribuirea unor afişe şi flyere cu informaţii despre modalităţile de protejare împotriva noului coronavirus, gripei sezoniere şi virozelor respiratorii, aceste materiale informative urmând să fie distribuite unităţilor şcolare, dar şi altor instituţii care au relaţii cu publicul, în special cele cu un flux mărit de beneficiari.

Toate direcţiile Primăriei şi societăţile comerciale municipale, în special cele care au relaţii cu publicul, vor achiziţiona şi folosi dezinfectanţi pentru igienizarea ghişeelor, mânerelor uşilor etc. şi vor amplasa la intrări dozatoare cu dezinfectanţi pentru mâini. Salubris SA va acorda o atenţie sporită dezinfecţiei, dar şi deratizării la punctele gospodăreşti. EcoPiaţa SA va amenaja "perne" cu soluţii dezinfectate pentru picioare la intrările în pieţe, va controla fluxul clienţilor şi va acorda o atenţie deosebită igienizării şi dezinfectării tarabelor, cântarelor etc.

Igienizare în mijloacele de transport în comun 

Nu în cele din urmă, primarul Mihai Chirica a dispus Companiei de Transport Public ca mijloacele de transport în comun să fie igienizate şi dezinfectate în mod continuu în următoarea perioadă pentru a diminua puterea de răspândire a noului coronaviurs, gripei şi virozelor respiratorii. În fiecare noapte, începând chiar de luni, 27 ianuarie, după retragerea la garaj, respectiv depou, autobuzele şi tramvaiele sunt igienizate şi dezinfectate cu soluţii profesionale pe bază de alcool (Kiehl - Rapides), respectiv oxigen activ (Oxivir). De asemenea, acţiunile de dezinfecţie şi igienizare continuă şi pe parcursul zilei cât timp mijloacele de transport se află la stradă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel