Primăria Capitalei, precizări cu privire la acuzele USR București
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Gabriela Firea, Primarul Capitalei
Gabriela Firea, Primarul Capitalei
Primăria București reacționează acuzelor lansate de USR București.

In legatura cu informatiile false diseminate in spatiul public de catre presedinta USR Bucuresti, si conform carora "Gabriela Firea vrea sa construiasca pe spatiile verzi din bazele sportive", Primaria Capitalei informeaza:

Primarul General, Gabriela Firea, isi rezerva dreptul de a o actiona in judecata pe doamna consilier general avand in vedere ca nu este prima data cand, din motive politice, aceasta alege sa lanseze in spatiul public date false legate de activitatea Primariei Capitalei, aducand grave prejudicii de imagine atat autoritatii locale cat si Primarului General.  

Concret, proiectul de hotarare la care face referire in mod public consilierul general care cauta sa isi faca publicitate prin orice mijloace, NU se refera la distrugerea spatiilor verzi din interiorul bazelor/complexelor sportive - asa cum eronat afirma pe retelele de socializare reprezentanta USR Bucuresti. Din nestiinta sau din rea-credinta, aceasta induce in eroare opinia publica, interpretand dupa bunul plac un proiect de hotarare menit sa faciliteze dezvoltarea infrastructurii sportive din Bucuresti.

Astfel, pentru corecta informare a opiniei publice, va aducem la cunostinta faptul ca proiectul, aflat pe ordinea de zi a sedintei de consiliu din data de 23 aprilie, cu titlul "proiect de hotarare privind modificarea indicatorilor urbanistici stabiliți prin regulamentul Local de urbanism aferent Planului Urbanistic General al Municipiului Bucuresti aprobat prin Hotarârea C.G.M.B. nr. 269/200 cu modificarile si completarile ulterioare, pentru unitatea teritoriala de referința V3b – complexe si baze sportive" aduce imbunatatiri Regulamentului General de Urbanism, elaborat si aprobat in urma cu 19 ani, care nu mai corespunde din punct de vedere tehnic cerintelor europene referitoare la facilitatile sportive si NU  reprezinta, asa cum se insinueaza, "un atac direct la spațiile verzi din Capitala"

Aceste modificari sunt necesare, pentru ca infrastructura sportiva actuala (stadioane si baze sportive construite in urma cu zeci de ani) este perimata si necesita modernizari urgente, conform cerintelor europene.

De fapt, acest proiect de hotarâre nu face altceva decât sa deblocheze procedura de Autorizare a extinderilor bazelor sportive existente în vederea urgentarii executarii lucrarilor de interes public incluse in programul national destinat Campionatului European de Fotbal 2020.

Subliniem ca actul normativ se refera numai la investitii publice, fie de la bugetul national, fie de la cel local, destinate sportului de masa sau de performanta. Cu alte cuvinte, prin modificarile propuse, Primaria Capitalei sau primariile de sector vor putea dezvolta proiecte de interes public, care vizeazaexclusiv facilitati pentru sport, in regim de autorizare directa (fara a mai fi nevoie de Planuri Urbanistice de Detaliu sau Planuri Urbanistice Zonale).

Concret, ceea ce se va autoriza/realiza pe terenurile 'Domeniu public cu destinație V3b - Complexe si baze sportive' reprezinta exclusiv construirea de stadioane, baze sportive si functiuni complementare activitaților sportive de performanța si de masa si nu dezvoltari imobiliare de interes privat. se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel