Primăria București vrea un milion de lei pe zi din parcări. Nu se va mai putea parca nicăieri fără plată 
Autor: Dan Carp | Publicat pe: 07 mai 2022, 10:20
WhatsApp
Primăria București și-a propus să obțină un milion de lei pe zi din parcări, prin interzicerea parcării gratuite în oraș. 

Din câte se pare, Primăria București ar urma să amplaseze stâlpișori pentru a bloca zonele în care bucureștenii parcau gratuit. Mai mult decât atât, toate zonele de parcare ar urma să se transforme în unele cu plată. Acolo unde există parcări ale instituțiilor publice, vor fi instalate bariere.

Bujduveanu: "Ai parcat, ai plătit"

Viceprimarul Bucureștiului, Stelian Bujduveanu a făcut anunțul de taxare a tuturor parcărilor din București. Regulamentul a fost votat deja de consilierii generali. 

"Punem la lucru una din cele mai de preț resurse de care dispune Bucureștiul, dar nevalorificată până acum: locurile de parcare. Obiectivul: Un milion de lei/zi - ca sursă de venituri din utilizarea parcărilor din București.În această săptămână am reușit să facem primul pas pentru creșterea veniturilor orașului, așa cum am promis. A fost aprobat planul de investiții pentru modernizarea sistemului de administrare al parcărilor din București. Soluția a fost agreată aproape unanim de colegii consilieri generali, indiferent de culoare lor politică. Planul de investiții presupune: Marcaje pentru parcări existente și crearea de altele noi Digitalizarea locurilor de parcare. Procesul va începe chiar din această lună. Vom avea astfel instrumente utile de măsurare a nevoii de parcare, precum și un control optimizat al încasărilor. Protejăm traficul pietonal prin blocarea accesului autovehiculelor pe trotuare. În parcări publice, doar prin acces controlat: fie prin sisteme cu bariere, fie prin sisteme de monitorizare video. Ai plătit, ai parcat! Locuri de parcare pentru toată lumea, fără pile și relații, fără ecusoane, fără ”atenții” pentru personalul care monitorizează parcarea. Creăm condiții de parcare, instituim reguli clare pentru utilizarea acestora și creștem veniturile pentru oraș. Aducem un milion de lei pe zi în buget, bani la dispoziția Primăriei Capitalei pentru programe de refacere și întreținere a infrastructurii rutiere, precum și pentru optimizarea condițiilor de transport public din oraș," este mesajul viceprimarului Stelian Bujduveanu. 

G Ad:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro