Primăria Bârlad a alocat 8.000 de lei pentru un aparat de cafea. Boroș: „Pot fi și 6.000, și 5.000 lei”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Engin Akyurt de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Engin Akyurt de la Pixabay
Primăria Bârlad a alocat suma de 8.000 de lei pentru achiziționarea unui aparat de cafea. Primarul orașului, Dumitru Boroș, a spus totuși că nu e obligatoriu să fie cheltuiți 8.000 de lei, ci „pot fi și 6.000, și 5.000.”

Primăria Bârlad vrea să cumpere un espressor de cafea în valoare de 8.000 lei, care are și comandă vocală, informează publicația locală Vremea Nouă.

Primarul orașului, Dumitru Boroș, a declarat la Digi24 că s-a făcut notă de fundamentare pentru cumpărarea unui aparat de cafea nou, care a fost aprobată de Consiliul Local. Primăria avea un aparat de cafea profesional vechi de 9 ani, reparat de mai multe ori. Ultima dată, reparațiile au costat 1.500 de lei. 

„Toate acțiunile pe care le facem la nivel de primărie, de consiliu local, subordonatele, la ședințele de consiliu local, de obicei se servește cafea. Dacă faci 30 de cafele odată, îți trebuie totuși un aparat profesional, așa au apreciat”, a spus primarul Dumitru Boroș la Digi24.

„Acum, nu e obligatoriu să cheltuim 8.000 de lei, pot fi și 6.000, și 5.000”, a adăugat Boroș.

După ce a fost întrebat dacă banii nu puteau fi folosiți la alte proiecte, edilul a spus că „din puținii bani pe care îi avem încercăm să rezolvăm și probleme la nivel de comunitate”. Totuși, sursa citată a punctat faptul că primăria a tăiat banii pentru reparațiile la acoperișul unui liceu din oraș. 

De cealaltă parte, Dumitru Boroș consideră că problema prețului aparatului de cafea este „politică”: „Dacă cumperi un aparat profesional de cafea e o chestiune națională?”, a continuat el. 

Tot în Bârlad: Fiul unei angajate de la Judecătorie, 14 ani de închisoare pentru că a tras cu pistolul într-un rival

Fiul unei grefiere de la Judecătoria Bârlad, Vaslui, a  fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru tentativă de omor. Judecătorii Tribunalului Vaslui au stabilit că Ștefan Eduard C. a tras cu pistolul într-un rival, scrie Vremea Nouă.

Decizia din 9 septembrie a magistraților în cazul fiului grefierei nu este una definitivă. Dosarul se va judeca la Curtea de Apel Iași.

Fiul grefierei fost implicat într-un scandal în trafic, pe 29 noiembrie 2019. Atunci acesta ar fi deschis focul cu un pistol cu glonț în mașina în care se aflau două persoane. Incidentul s-a produs în Bârlad. 

(Citește continuarea articolului AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel