Data publicării:

Prima vizită a lui Dorin Recean va fi la București: Deja am avut o discuție cu premierul Ciucă. Suntem privilegiați să avem această relație foarte bună cu România

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Dorin Recean, noul premier de la Chișinău, anunță că efectuează prima vizită în afara Republicii Moldova la București.

Săptămâna viitoare, Dorin Recean, premierul Republicii Moldova, urmează să întreprindă o vizită de lucru la București. Acesta a anunțat că a discutat telefonic cu omologul său Nicolae Ciucă despre acest subiect, conform Radio Moldova.

Aceasta va fi prima sa vizită în afara Republicii Moldova, a declarat premierul Dorin Recean la postul public de televiziune. Oficialul a mai spus că România a ajutat Republica Moldova în depășirea crizei energetice.

„Trebuie să pornim mecanismele de lucru aici în Republica Moldova și imediat ce le punem în mișcare o să merg la București. Deja am avut o discuție cu premierul Ciucă la acest subiect și o să ne coordonăm agenda săptămâna viitoare. Noi deja simțim și suntem privilegiați să avem această relație foarte bună cu Bucureștiul, cu România. România ne-a ajutat enorm în depășirea crizei energetice, România ne-a ajutat foarte mult în parcursul nostru european și a fost avocatul nostru în instituțiile europene, în așa fel încât noi să putem să avansăm în parcursul nostru european”, a declarat Dorin Recean.

Anterior, Nicolae Ciucă l-a invitat pe Dorin Recean să facă o vizită oficială în România pentru a discuta despre detaliile cooperării inter-guvernamentale. Premierul României l-a asigurat că va continua dialogul cu Republica Moldova privind identificarea soluțiilor de sprijin pentru parcursul european al Chișinăului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel