Data publicării:

Prima victorie după mai bine de 600 de zile. Zhang, calificare în turul secund la WTA 1.000 de la Beijing

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: Freepik @freepic.diller
FOTO: Freepik @freepic.diller
Joi dimineață, trei românce vor lupta pentru calificarea în turul al doilea la turneul WTA 1.000 de la Beijing.

Chinezoaica Shuai Zhang (35 de ani) a oprit o serie de 24 de înfrângeri, după ce a câștigat în runda inaugurală a turneului WTA 1.000 de la Beijing, primul său meci în circuitul principal al tenisului feminin din ianuarie 2023, informează AFP.

Shuai Zhang, care a jucat două sferturi de finală în turnee de Grand Slam şi era locul 22 mondial în ianuarie 2023, obținuse ultimul ei succes într-un meci de simplu în urmă cu 603 zile, în fața americancei Madison Brengle la Lyon.

Miercuri, sportiva ajunsă locul 595 mondial, a regăsit gustul victoriei în fața altei americance, McCartney Kessler, locul 65 mondial, după un meci echilibrat, 7-6 (5), 7-6 (1).

Ea va întâlni în turul al doilea o altă jucătoare din Statele Unite, Emma Navarro, cap de serie numărul 6.

Shuai Zhang, care a fost afectată de accidentări anul trecut, a atins sferturile de finală la Openul Australiei în 2016 şi la Wimbledon în 2019. Chinezoaica are în palmares 3 titluri la simplu şi 13 la dublu.

Ea stabilise un nou record negativ, la feminin şi masculin, după cel al americanului Vince Spadea, care a pierdut 21 de partide la rând, între octombrie 1999 şi iunie 2000.

Naomi Osaka, victorie sub ”bagheta” lui Mouratoglou

La același turneu, nipona Naomi Osaka a obținut, miercuri, în turul inaugural, primul său succes sub ”bagheta” lui Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al româncei Simona Halep și al americancei Serena Williams, cea mai titrată jucătoare din New Era, reuşind să se impună cu 6-3, 6-2 în fața italiencei Lucia Bronzetti.

Osaka, fost lider al clasamentului WTA, a revenit la Openul Chinei pentru prima oară de la câştigarea titlului la această competiție, în 2019.

Aflată în prezent pe locul 77 mondial, Osaka a anunțat încheierea colaborării cu fostul său antrenor Wim Fissette după US Open, începând să se pregătească sub comanda lui Mouratoglou în perioada premergătoare turneului asiatic.

Următoarea adversară a jucătoare nipone la turneul de la Beijing va fi rusoaica Iulia Putințeva, care a câştigat trei dintre cele cinci partide disputate anterior cu Osaka. Putințeva, cap de serie numărul 21, este calificată direct în turul secund.

Rezultate - turul 1:

Sofia Kenin (SUA) - Ana Bogdan (România) 7-5, 6-2

Iulia Starodubțeva (Ucraina) - Laura Siegemund (Germania) 6-4, 7-6 (7/3)

Katie Volynets (SUA) - Dalma Galfi (Ungaria) 7-5, 6-1

Taylor Townsend (SUA) - Martina Trevisan (Italia) 6-2, 4-6, 6-3

Clara Burel (Franța) - Tamara Korpatsch (Germania) 6-3, 5-7, 6-3

Greet Minnen (Belgia) - Erika Andreeva (Rusia) 7-5, 6-2

Viktoria Tomova (Bulgaria) - Lesia țurenko (Ucraina) 6-3, 6-3

Wang Xinyu (China) - Mai Hontama (Japonia) 6-1, 6-3

Naomi Osaka (Japonia) - Lucia Bronzetti (Italia) 6-3, 6-2, conform Agerpres. 

România mai are trei jucătoare care vor intra în joc, joi dimineață, astfel: Jaqueline Cristian (locul 80 WTA) care va juca împotriva Annei Bondar (Ungaria, locul 90 WTA), Irina Begu (locul 103 WTA) se va confrunta cu Yexin Ma (China, locul 224 WTA) și Gabriela Ruse (locul 93 WTA) va juca cu Sijia Wei (China, locul 140).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel