Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 14 ian, 15:42
Prima prelevare de organe din acest an, la Spitalul de Urgență București
Prima prelevare de organe din acest an, la Spitalul de Urgență București / Foto Pixabay
Prima prelevare de organe din acest an din România a avut loc la Spitalul Clinic de Urgență din București, unde familia unui pacient aflat în moarte cerebrală a fost de acord cu donarea de organe.

„La Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti a avut loc prima prelevare de organe şi ţesuturi din acest an la nivel naţional, de la un pacient, aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a ales să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi”, a anunțat, joi, Agenția Națională de Transplant (ANT).

Intervenţiile de transplant ficat şi rinichi s-au realizat cu succes în cadrul centrelor de excelenţă ale Institutului Clinic Fundeni, iar corneea se va transplanta în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi, ajutând doi pacienţi să-şi recapete vederea.

„Mobilizarea tuturor echipelor medicale implicate este maximă şi se depun eforturi deosebite, în condiţiile extrem de dificile impuse de pandemie, pentru salvarea celor pentru care transplantul reprezintă unica şansă la viaţă”, a mai anunțat ANT.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro