Prima pistă de decolare-aterizare construită de MApN, în ultimii 30 de ani. Au început lucrările
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: captură video Facebook MApN
Sursa foto: captură video Facebook MApN
Astăzi, în prezența ministrului Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, în Baza 57 Aeriană "Căpitan Aviator Constantin Cantacuzino” de la Mihail Kogălniceanu a fost marcată oficial începerea lucrărilor de construcție a unei noi piste de decolare-aterizare. 

La ceremonie au fost prezenți și locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Dragoș Dumitru Iacob, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene Române, general-maior Leonard-Gabriel Baraboi, și șeful Direcției Domenii și Infrastructuri, generalul de brigadă Cristian Apostol.

La finalul acestei activități, ministrul Tîlvăr a evidențiat faptul că alocarea constantă pentru bugetul Apărării a unui procent de 2% din PIB, începând cu 2017, ridicat la 2,5% din acest an, începe să producă efecte concrete, demonstrând realismul angajamentelor pe care Armata României și le-a asumat pentru modernizarea tehnicii, echipamentelor de luptă și a infrastructurii.

"Aceste investiții vor îmbunătăți în mod semnificativ capacitățile de operare și de instruire ale Forțelor Aeriene Române și ale celor aliate care vor putea fi găzduite aici, dar vor contribui în mod semnificativ și la dezvoltarea economică a comunităților locale - localitatea de reședință, Mihail Kogălniceanu, dar și celelalte unități administrativ-teritoriale din proximitate, prin crearea de noi locuri de muncă și atragerea de investiții importante pentru întregul județ Constanța", a declarat ministrul Tîlvăr.

Investiție de aproximativ 12,173 de miliarde de lei

Șeful Forțelor Aeriene Române, generalul-maior Baraboi, a declarat că proiectul de extindere a Bazei 57 Aeriană va avea ca rezultat prima capabilitate militară și, totodată, primul element complet și complex de infrastructură aeroportuară construit de România după anul 1990.

"Extinderea Bazei 57 Aeriană reprezintă un pas important în eforturile României de adaptare la noile realități ale mediului de securitate actual și viitor și o contribuție majoră la consolidarea rolului de pilon de stabilitate pe care țara noastră și l-a asumat în regiunea Mării Negre", a declarat generalul-maior Baraboi.

Întregul proiect de investiții pentru modernizarea și extinderea Bazei 57 Aeriană "Căpitan Aviator Constantin Cantacuzino" de la Mihail Kogălniceanu are o valoare totală de aproximativ 12,173 mld. lei, fără TVA, iar finalizarea acesteia este estimată a avea loc în aproximativ 240 de luni de la aprobarea acestuia, care a avut loc în anul 2021. În final, suprafața bazei va fi de circa 2800 de hectare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel