Prima păpuşă Barbie cu scolioză. De ce a fost lansată pe piaţa de jucării
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
sursa foto: Twitter, Barbie
sursa foto: Twitter, Barbie
Pe rafturile magazinelor de jucării din lume poate fi găsită, mai nou, sora lui Barbie, micuţa Chelsea, care suferă de scolioză.

Au trecut 64 de ani de când a fost lansată prima păpuşă Barbie. În varianta sa clasică, Barbie era această tânără blondă cu părul lung, ochii mari şi albaştri, cu o siluetă atletică şi un bust generos, devenind astfel un etalon al frumuseţii în întreaga lume. În timp, a creat numeroase controverse, dar a devenit şi o sursă de inspiraţie în privinţa alegerii unei viitoare cariere şi nu numai. Păpuşa Barbie există în peste 150 de variante cu meserii diferite, printre care: medic, profesor, artistă sau poliţist. 

Sora mai mică a lui Barbie suferă de scolioză

Pe lângă meserii, diferite naţionalităţi şi etnii, compania producătoare s-a gândit să abordeze şi un subiect mai delicat: cel al problemelor de sănătate. Cea mai recentă lansare a companiei de jucării Mattel este noua păpuşă Chelsea. Sora mai mică a lui Barbie suferă de scolioză, afecţiune a coloanei, des întâlnită în special în rândul adolescenţilor. Odată cu noua apariţie din familia Barbie, brandul îşi propune să normalizeze, prin „puterea reprezentării”, purtarea aparaturii speciale şi să încurajeze incluziunea în rândul copiilor. 

„Credem în puterea reprezentării şi ne angajăm să creăm păpuşi cu o varietate de înfăţişări, astfel încât copiii să se poată vedea pe ei înşişi în Barbie, şi acum într-o linie care o celebrează pe sora mai mică a lui Barbie, Chelsea. Suntem mândri să lansăm în premieră păpuşa Chelsea, cu un suport pentru spate detaşabil, pentru a continua să reflectăm mai bine lumea pe care copiii o văd în jurul lor. Linia noastră Chelsea oferă infinit mai multe modalităţi de a stârni poveşti, oferind în acelaşi timp copiilor o modalitate de a-şi dezvolta empatia şi abilităţile de procesare socială prin intermediul jocului cu păpuşi”, a declarat Lisa McKnight, vicepreşedinte executiv şi şef global pentru Barbie şi păpuşi la Mattel, citată de The Independent.

Chelsea măsoară 15 centimetri înălţime şi poartă o rochie roz cu o brăţară verde detaşabilă la spate şi pantofi albi. Părul ei şaten este coafat în valuri. Are însă coloana vertebrală curbată şi vine însoţită de un accesoriu special: o proteză de spate detaşabilă.

Scolioza se caracterizează prin răsucirea şi curbarea anormală a coloanei vertebrale. Simptomele includ o coloană vertebrală vizibil curbată, un umăr mai înalt decât celălalt sau un umăr sau şold mai proeminent decât celălalt, o cutie toracică proeminentă şi o diferenţă în lungimea picioarelor. Afecţiunea se poate dezvolta la orice vârstă, dar este cel mai frecventă la copiii cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, potrivit NHS. În Marea Britanie, aproximativ trei sau patru din 1.000 de copii necesită tratament pentru scolioză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel